Korthåret Shih tzu

Shih Tzu er en populær hunderase kjent for sin lange, silkeaktige pels og kjærlige natur. Men visste du at det også finnes en variant med kort pels? Lær mer om korthåret Shih tzu.

Korthåret Shih Tzu er et attraktivt alternativ for de som ønsker en hund med alle de gode egenskapene til rasen, men uten det omfattende pelspleiebehovet.

En praktisk løsning

Den korte pelsen til Shih Tzu krever minimalt med stell sammenlignet med den lange varianten. Regelmessig børsting er nok for å holde pelsen flokefri og sunn. Dette kan være en stor fordel for de som ikke har tid eller lyst til å bruke mye tid på pelspleie.

En elegant pels

Selv om den er kort, er pelsen til korthåret Shih Tzu myk og glatt, og gir hunden et elegant utseende. Pelsen kan ha forskjellige farger, inkludert svart, hvit, brun og beige.

Relatert: Shih tzu valp

En aktiv og kjærlig hund

Korthåret Shih Tzu har samme temperament som den langhårede varianten. De er kjærlige, vennlige og hengivne hunder som elsker å være sammen med familien sin. De er også aktive og lekne, og trenger regelmessig mosjon for å holde seg friske og glade.

Er korthåret Shih Tzu det riktige valget for deg?

Hvis du er på utkikk etter en liten, praktisk og kjærlig hund, kan korthåret Shih Tzu være det perfekte valget for deg. De er enkle å ta vare på, har et elegant utseende og et herlig temperament.

Ting du bør vurdere

Før du velger en korthåret Shih Tzu, er det noen ting du bør vurdere:

 • Pelspleie: Selv om den korte pelsen krever minimalt med stell, er det viktig å børste den regelmessig for å holde den flokefri.
 • Mosjon: Shih Tzu er aktive hunder som trenger regelmessig mosjon for å holde seg friske og glade.
 • Temperament: Shih Tzu er kjærlige og vennlige hunder, men de kan også være sta og kreve konsekvent trening.

Oppdretter og valpekjøp

Når du har bestemt deg for å skaffe deg en korthåret Shih Tzu, er det viktig å velge en ansvarlig oppdretter. Gjør grundig research og besøk oppdretter for å se valpene og foreldrene deres.

Relatert: Shih tzu og Bichon havanais blanding

Korthåret Shih Tzu: En flott følgesvenn

Korthåret Shih Tzu er en flott følgesvenn for de som ønsker en praktisk, elegant og kjærlig hund. De er enkle å ta vare på, har et herlig temperament og gir mye glede til sine eiere.

Trening og sosialisering

Korthåret Shih Tzu er en intelligent hunderase som er lett å trene. De er ivrige etter å tilfredsstille sine eiere og lærer raskt nye kommandoer. Det er viktig å starte med positiv forsterkningsbasert trening fra en tidlig alder for å sikre at hunden blir en velfungerende og lydig følgesvenn.

Sosialisering er også viktig for korthåret Shih Tzu. De bør bli introdusert til forskjellige mennesker, hunder og andre dyr fra en tidlig alder for å bli trygge og komfortable i forskjellige omgivelser.

Aktiviteter og mosjon

Korthåret Shih Tzu er en aktiv hunderase som trenger regelmessig mosjon for å holde seg frisk og glad. De trives best med å være med på familieaktiviteter og kan bli med på turer, joggeturer og lek i parken. Det er viktig å tilpasse mosjonsnivået til hundens alder og energinivå.

Kosthold og ernæring

Korthåret Shih Tzu har et moderat energinivå og trenger et kosthold som er tilpasset deres alder og aktivitetsnivå. Det er viktig å velge et høykvalitetsfôr som gir hunden alle næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk.

Relatert: Shih tzu og bjeffing

Helse og stell

Korthåret Shih Tzu er generelt en sunn hunderase, men de kan være utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel øyeproblemer og allergier. Det er viktig å ta hunden til regelmessige veterinærkontroller for å sikre at den er frisk.

Korthåret Shih Tzu er generelt en sunn hunderase, men de kan være utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel:

 • Øyeproblemer, som for eksempel grå stær og glaukom
 • Hudproblemer, som for eksempel allergier og hot spots
 • Tannproblemer, som for eksempel tannstein og tannkjøttsykdom

Det er viktig å ta hunden til regelmessige veterinærkontroller for å forebygge og oppdage eventuelle helseproblemer.

Korthåret Shih Tzu: En flott familiehund

Korthåret Shih Tzu er en flott familiehund som er kjærlig, vennlig og leken. De er perfekte for familier med barn og er et flott tilskudd til ethvert hjem.

Fordeler med å eie en korthåret Shih Tzu

 • Praktisk og enkel å ta vare på
 • Elegant utseende
 • Kjærlig og vennlig temperament
 • Aktiv og leken
 • Intelligent og lett å trene
 • Flott familiehund

Ulemper med å eie en korthåret Shih Tzu

 • Kan være utsatt for visse helseproblemer
 • Krever regelmessig mosjon og sosialisering
 • Kan være sta og kreve konsekvent trening

Relatert: Lynne på Shih tzu

Hvor kan du finne en korthåret Shih Tzu?

Det er flere steder du kan finne en korthåret Shih Tzu:

 • Oppdrettere: Det er best å finne en ansvarlig oppdretter som er medlem av en kennelklubb. Oppdretteren skal kunne gi deg informasjon om hundens helse, temperament og stamtavle.
 • Dyrevernorganisasjoner: Det er ofte korthårede Shih Tzu som trenger et nytt hjem hos dyrevernorganisasjoner.
 • Private annonser: Du kan også finne korthårede Shih Tzu til salgs eller adopsjon i private annonser på nettsteder eller i aviser.

Tips for å velge en korthåret Shih Tzu

 • Gjør research: Før du velger en valp, er det viktig å gjøre research om rasen og finne en oppdretter som har et godt rykte.
 • Besøk oppdretter: Besøk oppdretter for å se valpene og foreldrene deres. Dette vil gi deg en god ide om hundens temperament og helse.
 • Still spørsmål: Spør oppdretter om hundens helsehistorie, temperament og stamtavle.
 • Velg en valp som passer din livsstil: Velg en valp som har et temperament som passer din livsstil.

Konklusjon

Korthåret Shih Tzu er en flott hunderase for de som ønsker en praktisk, elegant og kjærlig følgesvenn. De er enkle å ta vare på, har et herlig temperament og gir mye glede til sine eiere.

Referanser

Om forfatteren