Flåttmedisin til hund

Hvis hunden din har blitt utsatt for flått eller hvis du mistenker flåttbitt, er det viktig å kontakte en veterinær for råd og veiledning. Lær mer om hvilke flåttmedisiner du kan få til hund.

Hva er best flåttmiddel til hund?

Det er ikke noe enkelt svar på hva som er det beste flåttmiddelet til hunder, da det kan variere avhengig av hundens behov og individuelle faktorer. Noen faktorer som kan påvirke valg av flåttmiddel inkluderer:

 1. Effektivitet: Det beste flåttmiddelet er et som er effektivt mot flått i ditt område. Snakk med veterinæren din for å få informasjon om hvilke flåtttyper som er vanlige i ditt område og hvilke midler som er mest effektive mot dem.
 2. Sikkerhet: Sikkerheten til hunden din er viktig. Noen hunder kan ha allergiske reaksjoner eller bivirkninger på visse aktive ingredienser i flåttmidler. Veterinæren kan hjelpe deg med å vurdere hvilke alternativer som er trygge for hunden din basert på dens helsestatus og eventuelle tidligere reaksjoner på medisiner.
 3. Administrasjonsmetode: Flåttmidler kommer i ulike former, som topikale løsninger, tyggetabletter eller halsbånd. Velg en administrasjonsmetode som er praktisk for deg og hunden din. For eksempel, hvis hunden din ikke liker å ta tabletter, kan et topikalt middel eller halsbånd være et bedre valg.
 4. Langtidsbeskyttelse: Noen flåttmidler gir beskyttelse i opptil flere uker, mens andre kan vare i flere måneder. Vurder hvor lenge du ønsker beskyttelse for hunden din og velg et produkt som passer til dine behov.

Det beste rådet er å konsultere veterinæren din. De vil kunne anbefale det beste flåttmiddelet basert på hundens individuelle behov og lokale forhold.

Relatert: Symptomer på flått hos hund

Når bør hunden få flåttmiddel?

Hunden bør få flåttmiddel i henhold til anbefalingene fra veterinæren din og basert på lokale forhold og sesongmessige faktorer. Generelt sett er det vanlig å begynne flåttmiddelbehandling når det er flåttsesongen og fortsatte gjennom hele denne perioden.

Flåttsesongen kan variere avhengig av hvor du bor, men den er vanligvis i de varmere månedene når temperaturen er over frysepunktet. Dette kan være vår, sommer og tidlig høst i mange områder. I områder med mildere klima kan flåttsesongen være lengre eller til og med året rundt.

Det anbefales å starte flåttmiddelbehandling før flåttsesongen begynner, slik at hunden er beskyttet når flåttene blir aktive. Dette kan variere avhengig av hvilket produkt du bruker, da noen kan kreve at du begynner behandlingen noen uker før forventet flåttaktivitet.

Det er viktig å merke seg at flåttmidler ikke bare bør brukes når hunden allerede har fått flått, men også som en forebyggende tiltak for å redusere risikoen for flåttbitt og sykdommer overført av flått. Snakk med veterinæren din for å få anbefalinger om når du skal begynne og slutte med flåttmiddelbehandling for hunden din basert på lokale forhold og anbefalinger for produktet du bruker.

Relatert: Hvordan sjekke hunden for flått

Er flåttmiddel til hund reseptbelagt?

Noen flåttmidler til hunder er reseptbelagte, mens andre kan kjøpes uten resept. Det avhenger av de aktive ingrediensene og styrken til flåttmiddelet. Mange forebyggende flåttmidler som finnes i form av topikale løsninger, tyggetabletter eller halsbånd kan kjøpes uten resept fra veterinærer, dyrebutikker eller nettbutikker.

Imidlertid finnes det også reseptbelagte flåttmidler til hunder som kan være nødvendig i spesielle tilfeller, for eksempel når hunden allerede har en flåttbårne sykdom eller har spesifikke helseproblemer som krever spesialisert behandling. I slike tilfeller må du oppsøke veterinæren din for å få resept og kjøpe det aktuelle flåttmiddelet fra et apotek.

Det er viktig å merke seg at flåttmidler som er beregnet for hunder, ikke nødvendigvis er trygge for andre dyr, som for eksempel katter. Noen aktive ingredienser kan være giftige for visse dyrearter, så det er viktig å lese instruksjonene nøye og følge anbefalingene fra veterinæren for riktig bruk av flåttmiddelet til hunden din.

Relatert: Fjerne flått på hund med pinsett

Flåttmiddel til hund uten resept

Det er flere flåttmidler til hunder som kan kjøpes uten resept. Disse produktene er ofte tilgjengelige på veterinærklinikker, dyrebutikker og nettbutikker. Noen vanlige flåttmidler til hunder uten resept inkluderer:

 1. Frontline Plus: Dette er en populær topikal løsning som påføres hundens hud mellom skulderbladene. Den beskytter mot flått og lopper.
 2. NexGard: Dette er en tyggetablett som gis muntlig. Den dreper flått og lopper og gir beskyttelse i opptil en måned.
 3. Bravecto: En tyggetablett som gir beskyttelse mot flått og lopper i opptil 12 uker.
 4. Seresto: Dette er et halsbånd som frigjør aktive ingredienser for å avverge og drepe flått og lopper. Det gir beskyttelse i opptil åtte måneder.

Det er viktig å lese instruksjonene nøye og følge anbefalingene fra produsenten når du bruker disse flåttmidlene. Husk at selv om de kan kjøpes uten resept, er det alltid lurt å konsultere veterinæren din for å få råd om riktig produkt og dosering basert på din hunds individuelle behov.

Relatert: Fjerne flått på hund

Hvor fort virker flåttabletter til hund?

Flåttabletter til hunder kan virke raskt, men nøyaktig hvor fort de virker kan variere avhengig av hvilket produkt som brukes. Generelt sett begynner de fleste flåttabletter å virke innen få timer etter administrering.

Noen flåtttabletter dreper flåttene raskt etter at de har festet seg til huden og begynt å suge blod. Dette kan skje innen få timer etter at hunden har tatt tabletten. Imidlertid kan det være viktig å merke seg at ikke alle flåtttabletter dreper flåttene umiddelbart etter at de har festet seg. Noen produkter kan ta litt lengre tid å drepe flåttene, og det kan ta opptil 24-48 timer før flåttene dør etter at de har blitt eksponert for medisinen.

Det er viktig å følge bruksanvisningen og anbefalingene fra veterinæren din når det gjelder dosering og administrering av flåttabletter til hunden din. Hvis du har spesifikke spørsmål om et bestemt flåttmiddel, er det best å konsultere veterinæren eller lese pakningsvedlegget for å få mer nøyaktig informasjon om hvor fort produktet virker.

Relatert: Symptomer på Borrelia hos hund

Flåttmedisin til hund

Hvis hunden din har blitt utsatt for flått eller hvis du mistenker flåttbitt, er det viktig å kontakte en veterinær for råd og veiledning. Veterinæren vil kunne anbefale den beste flåttmedisinen for hunden din, basert på faktorer som hundens helse, vekt, alder og eventuelle tidligere reaksjoner på medisiner.

Vanligvis anbefales det å bruke forebyggende flåttmedisiner regelmessig gjennom flåttsesongen, spesielt hvis hunden din bor i eller besøker områder hvor flått er vanlig. Disse medisinene kan komme i form av topikale løsninger som påføres hundens hud, orale tabletter eller halsbånd som frigjør aktive ingredienser for å avverge og drepe flått.

Noen av de vanligste aktive ingrediensene i flåttmedisiner for hunder inkluderer fipronil, permethrin, imidakloprid og selamectin. Disse ingrediensene virker ved å drepe flåttene eller hindre dem i å bite og formere seg. Det er viktig å merke seg at noen flåttmedisiner som er trygge for hunder, kan være giftige for katter, så det er viktig å holde katter borte fra hunden etter påføring av medisinen.

Igjen, det beste rådet du kan få er å kontakte veterinæren din for å få anbefalinger om riktig flåttmedisin til hunden din, basert på dens individuelle behov og helsetilstand.

Det finnes flere ulike flåttmedisiner tilgjengelig for hunder. Noen av de vanligste merkene og aktive ingrediensene inkluderer:

 1. Frontline Plus: Inneholder fipronil og (S)-metopren. Den påføres som en topikal løsning på hundens hud og beskytter mot flått i opptil fire uker.
 2. NexGard: Dette er en tyggetablett som inneholder afoxolaner. Det dreper flått og lopper og gir beskyttelse i opptil en måned.
 3. Bravecto: En tyggetablett som inneholder fluralaner. Den gir beskyttelse mot flått i opptil 12 uker.
 4. Simparica: En tyggetablett som inneholder sarolaner. Den beskytter mot flått og lopper i opptil en måned.
 5. Seresto: Dette er et halsbånd som frigjør imidakloprid og flumetrin. Det gir beskyttelse mot flått og lopper i opptil åtte måneder.

Det finnes også andre merker og produkter tilgjengelig på markedet, og det kan variere fra land til land hvilke medisiner som er tilgjengelige. Det er viktig å konsultere veterinæren din for å få anbefalinger basert på hundens spesifikke behov og helsestatus. Veterinæren vil kunne gi deg den beste veiledningen for å velge riktig flåttmedisin til hunden din.

Flåttmiddel til hund som tyggetablett

Det er flere flåttmidler til hunder som kommer i form av tyggetabletter. Disse tyggetablettene er en praktisk måte å administrere flåttmiddel til hunden din uten behov for å påføre en topikal løsning eller bruke et halsbånd. Noen vanlige flåttmiddeltyggetabletter til hunder inkluderer:

 1. NexGard: Dette er en populær tyggetablett som inneholder afoxolaner. Den dreper flått og lopper og gir beskyttelse i opptil en måned.
 2. Bravecto: En tyggetablett som inneholder fluralaner. Den gir beskyttelse mot flått og lopper i opptil 12 uker.
 3. Simparica: En tyggetablett som inneholder sarolaner. Den beskytter mot flått og lopper i opptil en måned.
 4. Credelio: En tyggetablett som inneholder lotilaner. Den dreper flått og lopper og gir beskyttelse i opptil en måned.

Disse tyggetablettene er vanligvis smakfulle og enkle å gi til hunden din som en godbit. Det er viktig å følge doseringsanvisningene nøye og bruke riktig produkt for hundens vekt og størrelse. Som alltid anbefales det å konsultere veterinæren din for å få råd om hvilket flåttmiddel og dosering som passer best for hunden din.

Flåttmiddel til hund som dråper

Flåttmiddel til hund i form av dråper, også kjent som topikale løsninger, er en vanlig måte å administrere flåttbeskyttelse på. Disse dråpene påføres vanligvis på hundens hud, vanligvis mellom skulderbladene eller langs ryggen. De aktive ingrediensene absorberes deretter i huden og gir beskyttelse mot flått og lopper. Noen vanlige flåttmiddel i form av dråper til hunder inkluderer:

 1. Frontline Plus: Dette er en velkjent topikal løsning som inneholder fipronil og (S)-metopren. Den gir beskyttelse mot flått og lopper i opptil fire uker.
 2. Advantix: En annen populær topikal løsning som inneholder imidakloprid og permetrin. Den gir beskyttelse mot flått, lopper og mygg i opptil fire uker.
 3. Vectra 3D: En topikal løsning som inneholder dinotefuran, pyretriner og permethrin. Den beskytter mot flått, lopper og mygg i opptil en måned.

Det er viktig å følge instruksjonene fra produsenten når du bruker flåttmiddel i form av dråper. Påfør løsningen på huden i henhold til anbefalingene og unngå å vaske av eller la hunden bli våt i løpet av de første 24-48 timene etter påføringen, da det kan påvirke effektiviteten. Som alltid anbefales det å konsultere veterinæren din for å få råd om riktig produkt og dosering basert på hundens individuelle behov.

Referanser

Om forfatteren