Små allergivennlige hunder

Det er flere små hunderaser som anses som allergivennlige, da de produserer færre allergener og flasser mindre enn andre raser. Lær mer om små allergivennlige hunder.

Finnes det allergivennlige hunder?

Det finnes ingen 100% allergivennlige hunder, da alle hunder produserer noen nivåer av allergener gjennom spytt, urin og hudflass. Imidlertid er det noen hunderaser som anses som mer allergivennlige enn andre, da de produserer færre allergener eller har spesielle pelsstrukturer som reduserer spredningen av allergener i miljøet. Disse hundene kan være bedre for personer med allergi, men individuelle reaksjoner kan variere.

Raser med krøllete eller pels som mer ligner menneskehår, samt raser med minimal hårfelling, er vanligvis blant de som ofte betraktes som allergivennlige. Noen eksempler på slike raser inkluderer puddel, bichon frisé, malteser, shih tzu, lagotto romagnolo, portugisisk vannhund, Yorkshire terrier og coton de tulear. Selv om disse rasene kan være bedre for allergikere, er det fortsatt viktig å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning, da reaksjoner på allergener kan variere betydelig fra person til person.

Relatert: Leve med allergi og hund

Hvilken hunderase er mest allergivennlig?

Det er ingen enkelt hunderase som kan garanteres å være den mest allergivennlige for alle personer med allergi. Allergiske reaksjoner avhenger av individuelle sensitiviteter og nivået av allergener som en person er utsatt for. Imidlertid er det flere hunderaser som ofte anses som mer allergivennlige på grunn av deres pelsstruktur og lavere felling av hår. Disse inkluderer:

 1. Puddel: Puddelraser har en krøllete pels som feller minimalt og regnes ofte som en av de mest allergivennlige rasene.
 2. Bichon Frisé: Denne rasen har myk, krøllete pels som også feller minimalt, noe som gjør den allergivennlig.
 3. Malteser: Med sin lange, silkeaktige pels som feller lite, blir malteseren ofte vurdert som allergivennlig.
 4. Portugisisk Vannhund: Denne rasen har krøllete pels og feller minimalt, noe som kan være gunstig for allergikere.
 5. Lagotto Romagnolo: Med en bølget pelsstruktur som feller lite, er denne rasen også ofte nevnt som allergivennlig.
 6. Coton de Tulear: Denne rasen har en myk, bomullsaktig pels som ikke feller mye, og den blir ofte ansett som allergivennlig.

Husk at individuelle reaksjoner varierer, og det er alltid en god idé å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning, spesielt hvis allergi er en bekymring. Regelmessig pelsstell og god hygiene i hjemmet kan også hjelpe med å minimere allergener i miljøet.

Relatert: Allergivennlig hund mellomstor

Små allergivennlige hunder

Merk at ingen hunderaser er helt hypoallergeniske, da alle hunder avgir noe allergener gjennom hudflass, spytt og urin. Imidlertid kan noen raser være bedre egnet for personer med allergi. Noen eksempler på små allergivennlige hunderaser inkluderer:

 1. Puddel: Puddelraser, som toy puddel, dvergpuddel og mellompuddel, er kjent for å være allergivennlige på grunn av deres krøllete pels som feller mindre.
 2. Bichon Frisé: Denne rasen har en myk, krøllete pels som bidrar til å minimere fellingen av allergener.
 3. Malteser: Malteseren har langt hår som ligner menneskehår, og de feller minimalt. De kan imidlertid kreve mye pelsstell for å unngå floker.
 4. Shih Tzu: Shih Tzu har langt, silkeaktig hår som ikke feller mye. Regelmessig børsting er viktig for å opprettholde pelsen.
 5. Lagotto Romagnolo: Denne rasen har en bølget pels som ikke feller mye, og den kan være egnet for personer med allergi.
 6. Portugisisk Vannhund: Denne rasen har krøllete pels og har vært populær blant allergikere og personer med astma.
 7. Yorkshire Terrier: Yorkierens lange pels ligner menneskehår og feller minimalt, men de krever regelmessig stell.
 8. Coton de Tulear: Denne rasen har myk, bomullsaktig pels som ikke feller mye og kan være en god match for allergikere.

Husk at det er viktig å møte hunden først for å se hvordan du reagerer på den spesifikke rasen, da allergiske reaksjoner kan variere. Å opprettholde god hygiene for både hunden og hjemmet ditt, som regelmessig børsting, vasking av hunden og støvsuging, kan også bidra til å redusere allergener i miljøet ditt.

Relatert: Akutt allergisk reaksjon hos hund

Puddel

Puddelraser, inkludert toy puddel, dvergpuddel og mellompuddel, anses ofte som allergivennlige hunder. Dette skyldes hovedsakelig deres krøllete pelsstruktur, som feller mindre og derfor reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet. Puddler er også kjent for å være lite skjellende, noe som bidrar til å redusere allergeneksponeringen ytterligere.

Det er viktig å merke seg at graden av allergivennlighet kan variere fra person til person. Noen mennesker med allergi kan fortsatt oppleve reaksjoner selv med en puddelrase på grunn av individuelle følsomheter. Før du tar en beslutning om å anskaffe en hund, spesielt hvis du eller noen i husstanden har allergi, er det lurt å tilbringe tid med hunden på forhånd for å se hvordan reaksjonene er.

Husk også at puddler har et spesielt pelsstellbehov på grunn av deres krøllete pels. Regelmessig børsting, klipping og vedlikehold av pelsen er nødvendig for å holde puddelens pels sunn og fri for floker.

Relatert: Mest allergivennlige hunderase

Bichon Frisé

Bichon Frisé regnes som en allergivennlig hund. Rasen har en myk, krøllete pels som ikke feller mye, noe som reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet. Denne egenskapen gjør dem til en god kandidat for personer med allergi.

Bichon Frisé er en livlig, vennlig og leken rase som også er godt egnet som selskapshund. De er imidlertid kjent for å kreve regelmessig pelsstell, da den krøllete pelsen kan lett floke seg. Dette innebærer hyppig børsting og jevnlig trimming eller klipping for å opprettholde en sunn og frisk pels.

Som alltid er det viktig å huske at individuelle reaksjoner på allergener kan variere, så det er en god idé å tilbringe tid med hunden før du tar en endelig beslutning.

Malteser

Malteseren regnes som en allergivennlig hund på grunn av dens lange og silkeaktige pels som feller minimalt. Denne egenskapen bidrar til å redusere mengden allergener som frigjøres i miljøet. Imidlertid krever malteseren regelmessig pelsstell for å opprettholde helsen til pelsen og unngå floker.

Malteseren er en liten rase med en vennlig og kjærlig personlighet. De er godt egnet som selskapshunder og trives vanligvis i innendørs miljøer. På grunn av den lange pelsen er det viktig å børste den daglig for å unngå floker og holde den ren og sunn.

Husk at individuelle allergireaksjoner kan variere, så det er lurt å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning.

Shih Tzu

Shih Tzu er en annen hunderase som ofte regnes som allergivennlig. Rasen har langt, silkeaktig hår som feller minimalt sammenlignet med mange andre raser. Dette reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet og kan derfor være gunstig for personer med allergi.

Shih Tzu er kjent for sin vennlige og hengivne personlighet. De er gode selskapshunder og trives vanligvis godt i innendørs miljøer. På grunn av den lange pelsen er imidlertid regelmessig pelsstell viktig for å holde pelsen sunn og fri for floker. Daglig børsting anbefales for å unngå sammenfiltring og for å redusere hårfelling ytterligere.

Som alltid er det lurt å tilbringe tid med en hund av denne rasen før du tar en beslutning, spesielt hvis du eller noen i husstanden har allergi. Selv om shih tzuer vanligvis anses som allergivennlige, kan individuelle reaksjoner variere.

Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo er en hunderase som ofte regnes som allergivennlig. Den har en krøllete pels som feller minimalt, noe som reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet. Denne rasen har også blitt brukt som trøffelhund, takket være dens gode luktesans og intelligens.

Lagotto Romagnolo er en aktiv og vennlig rase som trives godt som selskapshund og følgesvenn. De krever regelmessig pelsstell for å opprettholde pelsens sunnhet og for å unngå floker. Hyppig børsting og klipping kan hjelpe med å holde pelsen i god stand.

Som alltid er det viktig å huske at individuelle reaksjoner på allergener kan variere, så det er lurt å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning, spesielt hvis allergi er en bekymring.

Portugisisk Vannhund

Den portugisiske vannhunden regnes som en allergivennlig hunderase. Rasen har en krøllete pels som feller minimalt, noe som reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet. Den portugisiske vannhunden er også kjent for å være en aktiv og intelligent rase som er flink til vannarbeid og trening.

Denne rasen trives som selskapshund og følgesvenn, og den har ofte en energisk og leken personlighet. Som andre hunder med krøllete pels, krever den portugisiske vannhunden jevnlig pelsstell for å holde pelsen sunn og fri for floker. Børsting og klipping vil være nødvendig for å opprettholde en god pelskvalitet.

Selv om den portugisiske vannhunden anses som allergivennlig, kan individuelle reaksjoner variere. Det er alltid lurt å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning, spesielt hvis du eller noen i husstanden har allergi.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, eller Yorkie, er en populær hunderase som også ofte regnes som allergivennlig. Rasen har langt, silkemykt hår som ligner menneskehår, og de feller minimalt. Dette gjør dem til en god kandidat for personer med allergi.

Yorkshire Terriere er kjent for sin energiske og livlige personlighet til tross for deres lille størrelse. De er ofte veldig dedikerte til eierne sine og kan være gode selskapshunder. På grunn av den lange pelsen, krever de imidlertid regelmessig pelsstell for å unngå floker og opprettholde en sunn pels. Daglig børsting er nødvendig for å holde pelsen i god stand og minimere hårfelling.

Selv om Yorkies er betraktet som allergivennlige, kan det variere fra person til person hvordan de reagerer på allergener. Det er viktig å tilbringe tid med en hund av denne rasen før du tar en beslutning, spesielt hvis allergi er en bekymring.

Coton de Tulear

Coton de Tulear regnes som en allergivennlig hunderase. Den har en myk, bomullsaktig pels som feller minimalt, og dette reduserer mengden allergener som frigjøres i miljøet. Navnet “Coton de Tulear” refererer faktisk til rasens pels, som ligner på bomull.

Coton de Tulear er en livlig, vennlig og kjærlig rase som vanligvis gjør gode selskapshunder. De trives ofte godt i familiemiljøer og har en tendens til å være lekne og sosiale. Selv om de ikke feller mye, krever denne rasen likevel regelmessig pelsstell for å holde pelsen sunn og flokefri. Daglig børsting anbefales for å opprettholde pelsens kvalitet og redusere risikoen for sammenfiltring.

Som alltid kan individuelle allergireaksjoner variere, så det er lurt å tilbringe tid med hunden før du tar en beslutning, spesielt hvis du eller noen i husstanden har allergi.

Er pomeranian allergivennlige?

Pomeranian, også kjent som pom, er dessverre ikke en allergivennlig hunderase. Pomeranian har en dobbel pels som består av en tett underull og en ytre pels som kan være lang eller kort. Denne typen pels kan kaste mye hår og allergener, noe som potensielt kan utløse allergiske reaksjoner hos personer med allergi.

Selv om graden av allergi kan variere fra person til person, og noen mennesker med mild allergi kan tåle visse raser bedre enn andre, blir ikke pomeranian ofte ansett som en god kandidat for personer med allergi. Hvis allergi er en bekymring, kan det være lurt å vurdere andre hunderaser som er kjent for å være mer allergivennlige, som de som tidligere ble nevnt i tidligere svar.

Referanser

Om forfatteren