Pris på Cavapoo

Drømmer du om en Cavapoo? I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på prisen på Cavapoo og gir deg tips til hvordan du kan finne en Cavapoo til en fornuftig pris.

Cavapoo har blitt en av de mest populære hunderasene i Norge de siste årene. Disse små, krøllete hundene er kjent for sitt vennlige gemytt, sin intelligens og sitt lave allergivennlige pels. Men hvor mye koster en Cavapoo?

I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på prisen på Cavapoo, og ser på hvilke faktorer som kan påvirke den. Vi gir deg også tips til hvordan du kan finne en Cavapoo til en fornuftig pris.

Faktorer som påvirker prisen på Cavapoo

Prisen på en Cavapoo kan variere mye, fra 15 000 kroner til 40 000 kroner eller mer. Det er flere faktorer som kan påvirke prisen, inkludert:

Oppdretter: Anerkjente oppdrettere med et godt rykte vil ofte ta mer for sine valper. Dette er fordi de investerer mye tid og penger i å avle sunne og friske hunder med et godt gemytt. Generasjoner: F1 Cavapoo (første generasjon) er ofte dyrere enn F2 eller F3 Cavapoo (andre eller tredje generasjon). Dette er fordi F1 Cavapoo er mer genetisk varierte og har en større sjanse for å ha de ønskelige egenskapene til begge foreldrerasene. Pelsfarge: Noen pelsfarger, som rød og aprikos, er mer sjeldne og kan derfor være dyrere. Størrelse: Små Cavapoo er ofte dyrere enn store Cavapoo. Kjønn: Tisper er ofte dyrere enn hannhunder.

Relatert: Voksen Cavapoo

Tips til å finne en Cavapoo til en fornuftig pris

Hvis du er på utkikk etter en Cavapoo, er det viktig å gjøre research og sammenligne priser fra forskjellige oppdrettere. Her er noen tips til å finne en Cavapoo til en fornuftig pris:

Start med å undersøke forskjellige oppdrettere. Les anmeldelser og spør andre Cavapoo-eiere om deres anbefalinger. Kontakt flere oppdrettere og be om pristilbud. Vær forsiktig med oppdrettere som ikke er villige til å gi deg informasjon om pris eller sine avlsmetoder. Vær tålmodig. Det kan ta tid å finne en Cavapoo til en fornuftig pris. Vær forberedt på å vente på en valp fra en anerkjent oppdretter.

Husk at den billigste hunden ikke alltid er det beste alternativet.

Det er viktig å huske at den billigste hunden ikke alltid er det beste alternativet. Når du velger en Cavapoo, er det viktig å velge en valp fra en anerkjent oppdretter som fokuserer på å avle sunne og friske hunder med et godt gemytt.

Relatert: Cavapoo vs Maltipoo vs Cockapoo

Andre kostnader du må ta med i beregningen

I tillegg til prisen på valpen, er det også andre kostnader du må ta med i beregningen når du skal skaffe deg en Cavapoo. Disse kostnadene kan inkludere:

 • Mat og utstyr: Du trenger mat, matskål, vannskål, hundebur, hundebur i bil, sele, bånd, leker, tyggebein og andre nødvendige ting til din nye venn.
 • Veterinærutgifter: Du må ta med valpen til veterinæren for regelmessige helsekontroller, vaksinasjoner og ormekurer. Det kan også være behov for uforutsette veterinærutgifter.
 • Forsikring: Det er lurt å tegne hundeforsikring for å dekke uforutsette utgifter til veterinærbehandling.
 • Hundekurs: Det kan være lurt å delta på hundekurs for å lære valpen grunnleggende lydighet og sosialisering.

Hvor mye koster det å ha en Cavapoo per år?

Det er vanskelig å gi et nøyaktig svar på hvor mye det koster å ha en Cavapoo per år, da det avhenger av flere faktorer, inkludert hundens størrelse, aktivitetsnivå, og dine valgte forsikringer. Men du kan regne med å bruke mellom 10 000 og 20 000 kroner per år på din Cavapoo.

Ting du bør tenke på når du velger en Cavapoo-oppdretter

Når du har bestemt deg for å skaffe deg en Cavapoo, er det viktig å velge en valp fra en anerkjent oppdretter. En god oppdretter vil fokusere på å avle sunne og friske hunder med et godt gemytt.

Her er noen ting du bør tenke på når du velger en Cavapoo-oppdretter:

 • Gjør research: Les anmeldelser av forskjellige oppdrettere og spør andre Cavapoo-eiere om deres anbefalinger.
 • Besøk oppdretter: Besøk oppdretter for å se hvor valpene bor og hvordan de blir tatt vare på.
 • Still spørsmål: Still spørsmål om oppdretterens avlsmetoder, valpenes helse og temperament.
 • Papirer: Sørg for at du får alle nødvendige papirer, inkludert valpens stamtavle og veterinærsertifikat.

Her er noen tips til å finne en god Cavapoo-oppdretter:

 • Start med å kontakte Norsk Kennel Klub (NKK). NKK har en liste over registrerte oppdrettere på sin nettside.
 • Spør andre Cavapoo-eiere om deres anbefalinger.
 • Søk på nettet etter anerkjente Cavapoo-oppdrettere.

Unngå useriøse oppdrettere

Det er dessverre useriøse oppdrettere der ute som kun er interessert i å tjene penger. Her er noen tips til hvordan du kan unngå useriøse oppdrettere:

 • Vær forsiktig med oppdrettere som selger valper uten stamtavle.
 • Vær forsiktig med oppdrettere som tilbyr å levere valpen til deg.
 • Vær forsiktig med oppdrettere som ikke lar deg besøke valpene og deres mor.

Når du har funnet en god oppdretter

Når du har funnet en god oppdretter, kan du begynne prosessen med å velge en valp. Det er viktig å ta seg tid til å bli kjent med valpene og velge en valp som passer til din livsstil og ditt temperament.

Her er noen tips til å velge en Cavapoo-valp:

 • Besøk valpene flere ganger.
 • Legg merke til valpens temperament.
 • Velg en valp som er aktiv og leken.
 • Velg en valp som er vennlig og sosial.

Ansvarsbevisst hundehold

Det er viktig å huske at det å skaffe seg en hund er et stort ansvar. En hund er et levende vesen som trenger kjærlighet, omsorg og oppmerksomhet i mange år framover.

Før du skaffer deg en Cavapoo, er det viktig å tenke nøye gjennom om du har tid, energi og penger til å ta vare på en hund. Du bør også sørge for at du har et passende hjem for en hund.

Her er noen tips til ansvarlig hundehold

 • Gi hunden din regelmessige turer og mosjon.
 • Gi hunden din et sunt kosthold.
 • Ta hunden din til veterinæren for regelmessige helsekontroller.
 • Gi hunden din kjærlighet og oppmerksomhet.
 • Tren hunden din i grunnleggende lydighet.
 • Vær en ansvarlig hundeeier og plukk opp etter hunden din.

Ved å følge disse tipsene kan du gi din Cavapoo et godt og lykkelig liv.

Er en Cavapoo det riktige valget for deg?

Før du skaffer deg en Cavapoo, er det viktig å tenke nøye gjennom om dette er det riktige valget for deg. Cavapoo er en flott hunderase for mange mennesker, men de krever også tid, oppmerksomhet og penger.

Her er noen ting du bør vurdere:

 • Har du tid til å ta deg av en hund? Cavapoo trenger regelmessige turer, lek og pelsstell.
 • Har du råd til å ta vare på en hund? Husk på kostnadene til mat, utstyr, veterinærutgifter, forsikring og hundekurs.
 • Er du allergisk mot hunder? Cavapoo anses for å være en allergivennlig hunderase, men det er alltid lurt å teste deg selv først.

Hvis du har vurdert alle disse faktorene og konkludert med at en Cavapoo er det riktige valget for deg, er det bare å begynne letingen etter en valp fra en anerkjent oppdretter.

Referanser

Om forfatteren