Pris på Beaglevalp

Før du tar med deg den pelskledde vennen din hjem, er det viktig å undersøke de potensielle kostnadene forbundet med å eie en hund. En av de viktigste faktorene å ta hensyn til er prisen på beaglevalpen.

Å velge en beaglevalp er en spennende beslutning som bringer glede og kjærlighet inn i livet ditt. Men før du tar med deg den pelskledde vennen din hjem, er det viktig å undersøke de potensielle kostnadene forbundet med å eie en hund. En av de viktigste faktorene å ta hensyn til er prisen på beaglevalpen.

I denne artikkelen tar vi en grundig titt på de forskjellige faktorene som kan påvirke prisen på en beaglevalp i Norge. Vi vil også gi deg tips om hvordan du kan finne en beaglevalp til en rimelig pris, og hva du kan forvente å betale for de første månedene med valpeeierskap.

Hvorfor velge en Beagle?

Beagles er en populær hunderase kjent for sitt vennlige, lekne og intelligente vesen. De er relativt små hunder, noe som gjør dem til et godt valg for familier som bor i leiligheter eller mindre boliger. Beagles er også kjent for sin gode luktesans, noe som gjør dem til populære jakthunder.

Men beagles er ikke for alle. De kan være ganske stædige og krever mye trening og mental stimulering for å unngå at de blir destruktive. Beagles har også en tendens til å bjeffe mye, noe som kan være et problem for noen eiere.

Relatert: Beagle valp

Hvor mye koster en Beaglevalp?

Prisen på en beaglevalp kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert:

 • Oppdretter: Renrasede beaglevalper fra registrerte oppdrettere vil vanligvis koste mer enn valper fra blandingsraser eller valper fra uregistrerte oppdrettere.
 • Stamtavle: Beaglevalper med stamtavle fra kjente linjer kan koste betydelig mer enn valper uten stamtavle.
 • Kjønn: Tisper er ofte dyrere enn hanner hos noen oppdrettere.
 • Farge: Noen fargevariasjoner av beagle, som f.eks. tricolor, kan være mer ettertraktede og dermed dyrere.
 • Pelslengde: Beaglevalper med lang pels kan koste mer enn valper med kort pels.
 • Beliggenhet: Prisen på beaglevalper kan variere avhengig av hvor du bor i Norge.

Generelt sett kan du forvente å betale mellom 12 000 kr og 30 000 kr for en beaglevalp fra en registrert oppdretter i Norge. Noen valper kan koste mer, avhengig av de nevnte faktorene.

Tips for å finne en rimelig Beaglevalp

Hvis du har et stramt budsjett, er det fortsatt mulig å finne en beaglevalp til en rimelig pris. Her er noen tips:

 • Kontakt lokale omplasseringsorganisasjoner: Mange omplasseringsorganisasjoner har beaglevalper og voksne beagler som trenger et nytt hjem. Adopsjonsgebyr er vanligvis betydelig lavere enn prisen på en valp fra en oppdretter.
 • Se etter valper fra eldre hunder: Eldre hunder kan produsere valper av god kvalitet til en lavere pris.
 • Vær tålmodig: Ikke skynd deg å kjøpe den første beaglevalpen du ser. Ta deg tid til å undersøke forskjellige oppdrettere og omplasseringsorganisasjoner for å finne den beste valpen for deg og ditt budsjett.

Relatert: Beagle valp

Hva kan du forvente å måtte betale de første månedene?

I tillegg til prisen på selve valpen, er det også en rekke andre kostnader du må ta med i betraktning de første månedene med valpeeierskap. Disse inkluderer:

 • Veterinærpleie: Din valp trenger en rekke veterinærkontroller og vaksinasjoner i løpet av de første månedene av livet.
 • Mat og godbiter: Valpefôr av høy kvalitet kan være dyrt, og du må også regne med kostnader for godbiter og tyggebein.
 • Utstyr: Du trenger utstyr som hundebånd, sele, halsbånd, mat- og vannskåler, seng, leker og mer.
 • Forsikring: Hunderforsikring er ikke obligatorisk i Norge, men det kan være en god idé å ha for å beskytte deg mot uforutsette veterinærutgifter.

Totalt sett kan du forvente å bruke mellom 5 000 kr og 10 000 kr de første månedene med valpeeierskap. Dette beløpet kan variere avhengig av dine valg og hvor du bor.

Ting å huske på før du kjøper en Beaglevalp

Før du tar med deg en beaglevalp hjem, er det viktig å sørge for at du er klar over rasens behov og krav. Her er noen ting du bør huske på:

 • Beagles krever mye mosjon: Beagles er aktive hunder som trenger minst en time med mosjon hver dag. De trenger også regelmessig mental stimulering, for eksempel lek og trening.
 • Beagles kan være stædige: Beagles er intelligente hunder, men de kan også være ganske stædige. Det er viktig å være tålmodig og konsekvent med trening.
 • Beagles har en tendens til å bjeffe: Beagles er kjent for å bjeffe mye. Hvis du bor i et leilighetskompleks eller et område med støyrestriksjoner, kan dette være et problem.
 • Beagles kan være destruktive: Hvis de ikke får nok mosjon og mental stimulering, kan beagles bli destruktive. De kan tygge på møbler, grave hull i hagen og rive i ting.

Relatert: Beagle hund

Hvordan finne en Beaglevalp?

Når du har bestemt deg for at en beagle er den rette hunderasen for deg, er det neste steget å finne en valp. Det er flere måter å gjøre dette på:

 • Kjøp fra en registrert oppdretter: Dette er den beste måten å sikre at du får en valp som er sunn og har et godt temperament. Registrerte oppdrettere må følge strenge retningslinjer for å sikre at hundene deres er friske og godt sosialisert.
 • Adopter fra en omplasseringsorganisasjon: Det finnes mange organisasjoner som omplasserer beagler og andre hunderaser. Adopsjon er et flott alternativ hvis du har et stramt budsjett eller ønsker å gi en hund et nytt hjem.
 • Kjøp fra en nettside: Det finnes flere nettsider der du kan kjøpe beaglevalper. Vær forsiktig når du kjøper valper på nettet, da det er en risiko for at du kan bli svindlet eller få en valp som ikke er sunn.

Hva du bør vurdere når du velger en Beaglevalp

Når du velger en beaglevalp, er det viktig å ta hensyn til følgende:

 • Temperament: Valpen skal være vennlig, leken og nysgjerrig. Den skal ikke være redd eller aggressiv.
 • Helse: Valpen skal se sunn ut og ha en blank pels. Den skal ikke ha rennende øyne eller nese, og den skal ikke hoste eller ha diare.
 • Stamtavle: Hvis du planlegger å vise hunden din eller bruke den til avl, er det viktig å velge en valp med stamtavle fra en registrert oppdretter.
 • Sosialisering: Valpen skal ha blitt godt sosialisert med mennesker og andre hunder. Dette vil bidra til å forhindre at den blir redd eller aggressiv senere i livet.

Relatert: Beagle familiehund

Hva du bør spørre oppdretteren om

Når du besøker en oppdretter for å se på valper, er det viktig å stille mange spørsmål. Noen av de viktigste spørsmålene du bør stille inkluderer:

 • Hvilke helseundersøkelser har valpene blitt utsatt for?
 • Hvilke vaksinasjoner har valpene fått?
 • Hvordan har valpene blitt sosialisert?
 • Kan jeg se foreldrene til valpene?
 • Kan jeg få en skriftlig helseattest for valpen?

Konklusjon

Å eie en hund er en stor forpliktelse, både økonomisk og følelsesmessig. Før du tar med deg en beaglevalp hjem, er det viktig å sørge for at du er forberedt på de potensielle kostnadene. Ved å nøye planlegge og budsjettere kan du sikre at du kan gi din nye beste venn et sunt og lykkelig liv.

Referanser

 1. American Kennel Club. “Beagle Dog Breed Information.” https://www.akc.org/dog-breeds/beagle/
 2. The Kennel Club UK. “Beagle Breed Standard.” https://www.ukcdogs.com/beagle
 3. PetMD. “Beagle.” https://www.petmd.com/dog/breeds/beagle

Om forfatteren