Når hunden ikke vil drikke

Når en hund ikke vil drikke vann, kan det være et bekymringsfullt tegn. Lær mer om mulige årsaker til at hunden ikke vil drikke.

Hvordan få hunder til å drikke?

Å oppmuntre hunden din til å drikke er viktig for å sikre at den er godt hydrert og har god helse. Her er noen tips for å få hunder til å drikke:

 1. Hold vannskålen ren og frisk: Bytt vannet i hundens skål regelmessig for å sikre at det alltid er rent og friskt. Hunder kan være sensitive for smak og lukt av vann, så en ren skål kan oppmuntre dem til å drikke mer.
 2. Ferskt og kjølig vann: Hunder foretrekker ofte kjølig vann, spesielt når det er varmt. Sørg for at vannet i skålen er friskt og ikke for varmt. Du kan også legge isbiter i vannet for å holde det kjøligere.
 3. Flere vannskåler: Plasser vannskåler på forskjellige steder i hjemmet eller hagen, slik at hunden alltid har tilgang til vann uansett hvor den er.
 4. Bland vann med maten: Hvis hunden din spiser tørrfôr, kan du prøve å tilsette litt vann i fôret for å øke fuktighetsinntaket.
 5. Vannfontene: Noen hunder liker å drikke fra bevegelige vannfonter. Dette kan være mer attraktivt for dem enn en stillestående vannskål.
 6. Smaksstimulering: Noen hunder liker vann med en liten smak. Du kan prøve å tilsette en liten mengde naturlig kylling- eller biffbuljong i vannet for å gi det en mild smak.
 7. Hyppig drikkepauser: Oppmuntre hunden til å drikke ved å tilby vann etter aktiviteter, lek eller turer. Dette er spesielt viktig i varmt vær.
 8. Oppretthold en fast rutine: Gi hunden vann til faste tidspunkter hver dag. Dette kan hjelpe den med å etablere en rutine for drikking.
 9. Oppmuntre med belønning: Ros og belønn hunden når den drikker vann. Dette kan bidra til å assosiere drikking med noe positivt.
 10. Vær oppmerksom på helseproblemer: Hvis hunden din plutselig slutter å drikke eller drikker mye mindre enn vanlig, kan det være et tegn på en underliggende helseproblem. Kontakt veterinæren din for råd og en grundig vurdering.

Husk at hver hund er unik, og det kan ta litt tid å finne ut hva som fungerer best for din hund når det gjelder å oppmuntre til drikking. Det viktigste er å sørge for at hunden alltid har tilgang til rent og ferskt vann og å være oppmerksom på eventuelle endringer i drikkevanene som kan indikere en underliggende helseutfordring.

Relatert: Hund som peser og drikker mye

Hvordan ser man om en hund er dehydrert?

Det er viktig å kunne identifisere tegn på dehydrering hos hunder, da dette er en alvorlig tilstand som kan påvirke hundens helse og velvære. Her er noen vanlige tegn på dehydrering hos hunder:

 1. Tørt tannkjøtt og slimhinner: Et av de tydeligste tegnene på dehydrering er tørt og klebrig tannkjøtt og slimhinner i munnen. For å sjekke, løft forsiktig hundens leppe og trykk en finger mot tannkjøttet. Det skal være fuktig og rosa. Hvis det er tørt og klebrig, er det en indikasjon på dehydrering.
 2. Redusert elastisitet i huden: Hunden kan ha tapt elastisitet i huden sin. Dette kan testes ved å ta en liten mengde hud mellom to fingre og løfte den opp. Hudfolderen skal umiddelbart gå tilbake til normal posisjon når du slipper den. Hvis huden forblir opphevet eller går tilbake sakte, kan dette indikere dehydrering.
 3. Redusert urinering: En dehydrert hund vil produsere mindre urin, og urinen kan være mørkere i fargen enn vanlig.
 4. Slapphet og tretthet: Dehydrasjon kan føre til at hunden blir slapp, trett og mindre energisk enn normalt.
 5. Rask pusting og økt hjertefrekvens: En dehydrert hund kan puste raskere enn normalt og ha en økt hjertefrekvens.
 6. Tørste: Selv om dette kan virke motsatt, kan noen dehydrerte hunder faktisk vise tegn på økt tørst, da kroppen prøver å kompensere for væsketapet.
 7. Tap av matlyst: Dehydrerte hunder kan også miste appetitten og vise mindre interesse for mat.
 8. Tørre øyne og nese: Øynene kan bli tørre og mattene, og nesen kan også bli tørr.

Hvis du mistenker at hunden din er dehydrert, bør du ta følgende skritt:

 1. Gi hunden umiddelbart tilgang til friskt vann og oppmuntre den til å drikke.
 2. Kontakt veterinæren din for råd og profesjonell vurdering.
 3. Unngå å gi hunden store mengder vann på en gang, da dette kan føre til kvalme og oppkast. La den drikke i små mengder jevnlig.
 4. Hvis dehydrering er alvorlig eller forårsaket av en underliggende sykdom, kan veterinæren din anbefale væskebehandling for å gjenopprette væskebalansen raskt.

Å kunne gjenkjenne tegn på dehydrering og reagere raskt er avgjørende for å ivareta hundens helse.

Relatert: Gammel hund som drikker mye vann

Årsaker til at hunden ikke vil drikke

Hydrering er viktig for hundens helse, og de bør ha tilgang til ferskt vann hele tiden. Her er noen mulige årsaker til hvorfor hunden din ikke vil drikke, og hva du kan gjøre:

 1. Sykdom eller helseproblemer: Dette er en av de vanligste årsakene til redusert væskeinntak hos hunder. Hvis hunden din har andre symptomer som oppkast, diaré, feber eller manglende appetitt, bør du kontakte veterinæren umiddelbart.
 2. Dehydrering: Hvis hunden din ikke har drukket nok vann i løpet av dagen eller har vært utsatt for varme, kan den lide av dehydrering. Prøv å tilby små mengder vann hyppigere, og hold hunden kjølig og komfortabel.
 3. Matpreferanser: Noen ganger kan hunder foretrekke fuktighet fra maten sin fremfor å drikke vann separat. Å legge til litt vann i hundens tørrfôr eller gi våtfôr kan hjelpe med hydrering.
 4. Stress eller angst: Hunder kan reagere på stress eller endringer i miljøet ved å nekte å spise eller drikke. Prøv å skape et rolig og trygt miljø for hunden din.
 5. Dårlig vannkvalitet: Hunder kan være sensitive for smak og lukt av vannet de drikker. Sjekk om vannskålen er ren, og vurder å bruke filtrert vann.
 6. Tannproblemer: Tannpine eller tanninfeksjoner kan gjøre det smertefullt for hunden å drikke. Hvis du mistenker tannproblemer, bør du oppsøke veterinær.
 7. Aldring: Eldre hunder kan ha redusert tørstfølelse. Det er viktig å oppmuntre dem til å drikke mer vann og kanskje bytte til et fôr med høyere fuktighet.
 8. Overdreven aktivitet: Hunder som er svært aktive kan glemme å drikke, spesielt i varmt vær. Oppmuntre dem til å ta pauser og drikke under aktivitet.

Hvis hunden din fortsatt nekter å drikke vann, og du er bekymret for hennes helse, bør du kontakte veterinæren for råd og en grundig undersøkelse. De vil kunne gi deg veiledning basert på hundens spesifikke tilstand og behov. Det er viktig å ikke ignorere redusert vanninntak, da dehydrering kan være alvorlig for hundens helse.

Relatert: Hvor mye vann drikker en hund

Sykdom eller helseproblemer

Sykdom eller helseproblemer er en av de mest alvorlige årsakene til at en hund kan nekte å drikke. Her er noen sykdommer og helseproblemer som kan føre til redusert vanninntak hos hunder:

 1. Nyresykdom: Nyreproblemer, inkludert akutt eller kronisk nyresvikt, kan føre til dehydrering. Dette skyldes at nyrene ikke fungerer riktig og ikke kan regulere vannbalansen i kroppen.
 2. Urinary Tract Infections (UTI): Infeksjoner i urinveiene kan føre til smerte og ubehag når hunden prøver å urinere. Dette kan redusere viljen til å drikke fordi hunden vil prøve å unngå å oppleve smerte ved urinering.
 3. Diabetes: Diabetes mellitus kan føre til økt tørst og urinering hos hunder. En hund med diabetes kan drikke mye vann for å prøve å kompensere for økt blodsukkernivå.
 4. Feber: En hund med feber kan bli dehydrert raskt på grunn av økt kroppstemperatur og tap av væsker gjennom svette.
 5. Fordøyelsesproblemer: Magesmerter, kvalme eller oppkast kan føre til at hunder unngår å drikke for å unngå å forverre ubehaget.
 6. Leverproblemer: Leverproblemer kan påvirke hundens appetitt og drikkevaner. Leveren spiller en viktig rolle i mange metabolske prosesser, inkludert vannregulering.
 7. Infeksjoner og sykdommer: En rekke infeksjoner og sykdommer kan påvirke hundens velvære og redusere tørstfølelsen.
 8. Tumor eller kreft: Visse kreftformer kan påvirke hundens appetitt og drikkevaner, avhengig av hvor de er lokalisert og hvordan de påvirker kroppens funksjon.
 9. Dentalproblemer: Smertefulle tannproblemer kan gjøre det ubehagelig for hunden å spise og drikke.

Hvis du mistenker at hunden din ikke vil drikke på grunn av en underliggende sykdom eller helseproblem, er det avgjørende å søke veterinærhjelp så snart som mulig. Tidlig diagnose og behandling kan være kritisk for å håndtere hundens tilstand og sørge for at den får den nødvendige omsorgen.

Dehydrering

Dehydrering er en tilstand der kroppen mister mer væske enn den tar inn, og det kan være flere årsaker til at en hund blir dehydrert. Når en hund er dehydrert, kan den vise motvilje mot å drikke. Her er noen av årsakene til dehydrering hos hunder:

 1. Manglende tilgang til vann: Hvis hunden ikke har tilgang til ferskt vann, vil den naturligvis bli dehydrert. Det er viktig å sørge for at hunden alltid har tilgang til rent vann.
 2. Høy temperatur eller varmt vær: I varmt vær eller etter intens fysisk aktivitet kan hunden miste mye væske gjennom svette og pusting. Dette kan føre til dehydrering hvis væsketapet ikke kompenseres ved å drikke mer vann.
 3. Oppkast og diaré: Fordøyelsesproblemer som oppkast og diaré kan føre til betydelig væsketap. Hunden kan bli dehydrert hvis den mister mer væske enn den klarer å ta inn.
 4. Sykdom eller infeksjoner: Noen sykdommer og infeksjoner kan føre til økt tørst og urinering, noe som kan føre til dehydrering. Dette inkluderer for eksempel diabetes, nyresykdommer og urinveisinfeksjoner.
 5. Feber: Når hunden har feber, kan den bli dehydrert raskt på grunn av økt kroppstemperatur og tap av væske gjennom svette.
 6. Tannproblemer: Smertefulle tannproblemer kan gjøre det vanskelig eller smertefullt for hunden å drikke vann.
 7. Stress eller angst: Noen hunder kan slutte å spise og drikke når de er stresset eller engstelige, noe som kan føre til dehydrering.
 8. Aldring: Eldre hunder kan ha redusert tørstfølelse, og de er derfor mer utsatt for dehydrering. Det er viktig å overvåke eldre hunder nøye for tegn på dehydrering.

Hvis du mistenker at hunden din er dehydrert, bør du ta det på alvor og prøve å oppmuntre den til å drikke mer vann. Hvis hunden ikke vil drikke, eller hvis tilstanden vedvarer, bør du kontakte veterinæren din for å få råd og behandling. Dehydrering kan være alvorlig og krever ofte medisinsk behandling for å gjenopprette væskebalansen i kroppen.

Matpreferanser

Matpreferanser kan noen ganger påvirke hundens drikkevaner, selv om dette ikke er den vanligste årsaken til at en hund nekter å drikke. Her er noen faktorer knyttet til matpreferanser som kan påvirke hundens vanninntak:

 1. Våtfôr vs. tørrfôr: Noen hunder foretrekker våtfôr, som inneholder mer fuktighet enn tørrfôr. Hunder som spiser våtfôr, kan få en del av væskebehovet sitt fra maten, og dette kan påvirke hvor mye de drikker fra vannskålen.
 2. Endringer i fôrmerke eller type: Hunder kan være kresne, og hvis du bytter fôrmerke eller type mat, kan de være mindre tilbøyelige til å drikke vann hvis de ikke liker den nye maten så godt.
 3. Smak og temperatur på vannet: Hunder har følsomme smaksløker, og de kan foretrekke vann som er kaldt og friskt. Dersom vannet er for varmt, gammelt eller smaker merkelig på grunn av mineraler eller kjemikalier, kan det påvirke hundens vilje til å drikke.
 4. Vannskålens renhet: En skitten vannskål med matrester eller alger kan avskrekke hunden fra å drikke. Det er viktig å holde vannskålen ren og bytte ut vannet jevnlig.
 5. Sensitivitet for smaker: Noen hunder kan være sensitive for smaker eller lukt i vannet. Prøv å tilby filtrert vann hvis du mistenker at hunden din har problemer med smak eller lukt av springvann.
 6. Sosiale faktorer: Noen ganger kan hunder kopiere atferden til andre hunder i husstanden. Hvis en annen hund i hjemmet ikke drikker mye vann, kan dette påvirke hundens drikkevaner.

Hvis du mistenker at hundens matpreferanser påvirker vanninntaket, kan du prøve følgende:

 • Tilby både våtfôr og tørrfôr hvis hunden tolererer det og dette er passende for hundens kosthold.
 • Sørg for at vannskålen alltid er ren og fylt med friskt vann.
 • Prøv å endre vanntemperaturen til noe hunden foretrekker.
 • Unngå å tvinge hunden til å drikke, da dette kan føre til stress og motvilje mot å drikke enda mer.

Hvis hunden fortsatt ikke vil drikke, eller hvis du mistenker andre helseproblemer, bør du kontakte veterinæren for en grundig vurdering. Det er viktig å sikre at hunden får tilstrekkelig hydrering for å opprettholde god helse.

Stress eller angst

Stress og angst kan påvirke hunders atferd og appetitt, inkludert drikkevaner. Her er noen måter stress og angst kan påvirke hundens vilje til å drikke:

 1. Endringer i rutine eller miljø: Hunder er vanedyr, og plutselige endringer i rutine eller miljø kan forårsake stress. Dette kan inkludere flytting til et nytt hjem, besøk hos veterinæren, innføring av nye familiemedlemmer eller kjæledyr, eller andre store forandringer.
 2. Lydangst: Hunder kan bli stresset og engstelige av høye lyder som torden, fyrverkeri eller bråkete omgivelser. Dette kan føre til at de unngår å drikke vann når de er stresset av slike hendelser.
 3. Separasjonsangst: Hunder som lider av separasjonsangst kan oppleve stress når de blir alene hjemme. Dette kan påvirke både spise- og drikkevanene deres.
 4. Sosial angst: Noen hunder kan være engstelige i sosiale situasjoner med andre hunder eller mennesker, og dette kan også påvirke atferd og drikkevaner.
 5. Helseproblemer: Stress og angst kan også være symptomer på underliggende helseproblemer som kan påvirke hundens vilje til å spise og drikke. For eksempel kan smerte eller ubehag fra en sykdom føre til stress og appetittreduksjon.

Hvis du mistenker at stress eller angst påvirker hundens drikkevaner, kan du prøve følgende:

 • Skape en trygg og rolig atmosfære: Gi hunden en rolig og trygg plass der den kan slappe av og føle seg komfortabel. Dette kan bidra til å redusere stress og angst.
 • Gradvis tilvenning: Hvis hunden din reagerer negativt på en ny situasjon eller et nytt miljø, introduser det gradvis slik at den kan tilpasse seg.
 • Beroligende teknikker: Noen hunder kan ha nytte av beroligende teknikker som massasje, beroligende musikk eller bruk av beroligende luktstoffer som lavendel.
 • Konsultasjon med veterinær eller profesjonell: Hvis hunden din viser alvorlige tegn på stress eller angst som påvirker helsen eller spise- og drikkevaner, bør du vurdere å søke hjelp fra en veterinær eller en dyreadferdsekspert for å utvikle en tilpasset behandlingsplan.

Det er viktig å forstå at stress og angst kan påvirke hundens velvære, og det er viktig å gi dem støtte og omsorg for å hjelpe dem med å håndtere disse følelsene på en sunn måte.

Dårlig vannkvalitet

Dårlig vannkvalitet kan være en av årsakene til at en hund nekter å drikke vann. Hunder har ofte en følsom smak og luktesans, og de kan være kresne når det gjelder vann. Her er noen faktorer som kan påvirke vannkvaliteten og føre til at hunden din unngår å drikke:

 1. Smak og lukt: Hunder er sensitive for smak og lukt av vannet de drikker. Hvis vannet har en uvanlig eller ubehagelig smak eller lukt på grunn av mineraler, kjemikalier eller forurensninger, kan hunden din nekte å drikke det.
 2. Temperatur: Vannets temperatur kan påvirke hundens vilje til å drikke. Noen hunder foretrekker kaldt vann, mens andre liker det ved romtemperatur. Veldig varmt eller kaldt vann kan avskrekke hunden fra å drikke.
 3. Vannskålens renhet: En skitten vannskål med matrester, alger eller bakterier kan avskrekke hunden fra å drikke. Det er viktig å holde vannskålen ren og bytte ut vannet jevnlig.
 4. Vannkilde: Hunder kan være følsomme for kilden til vannet. For eksempel kan de foretrekke naturlig kildevann fremfor springvann, eller omvendt.

Hvis du mistenker at dårlig vannkvalitet påvirker hundens drikkevaner, kan du prøve følgende:

 • Bytt vannkilden: Hvis du har tilgang til en annen kilde med bedre vannkvalitet, som naturlig kildevann eller filtrert vann, kan du prøve å tilby dette til hunden.
 • Filtrering: Bruk et vannfilter for å fjerne uønskede stoffer og forbedre smak og lukt av vannet.
 • Temperaturjustering: Prøv å servere vannet ved den temperaturen hunden foretrekker. Dette kan kreve litt prøving og feiling.
 • Hyppig utskifting av vannet: Bytt ut vannet i hundens skål ofte for å sikre at det alltid er friskt og rent.

Hvis hunden fortsatt nekter å drikke til tross for tiltakene ovenfor, og du er bekymret for dehydrering, bør du kontakte veterinæren din for råd. Det er viktig å sørge for at hunden får tilstrekkelig hydrering for å opprettholde god helse.

Tannproblemer

Tannproblemer kan være en av årsakene til at en hund unngår å drikke vann. Smertefulle munn- og tannproblemer kan gjøre det ubehagelig eller smertefullt for hunden å drikke. Her er noen av de vanligste tannproblemer som kan påvirke hundens drikkevaner:

 1. Tannkjøttsykdom: Gingivitt og periodontitt er vanlige tannkjøttproblemer hos hunder. Disse tilstandene kan føre til betennelse, smerte og blødning i tannkjøttet, noe som kan gjøre det smertefullt å drikke.
 2. Tannstein: Tannstein er en hard oppbygging av mineraler som kan samle seg på hundens tenner. Dette kan irritere tannkjøttet og føre til smerte ved berøring, spising eller drikking.
 3. Tannabscesser: Infeksjoner i tannrøtter eller tannkjøtt kan føre til dannelse av abscesser. Dette er smertefulle betente lommer som kan påvirke hundens evne til å spise og drikke.
 4. Tannskader: Skader på tennene, for eksempel brudd eller sprekk, kan være svært smertefulle og føre til at hunden unngår å bruke munnen til å spise eller drikke.
 5. Feilbitt: Noen hunder kan ha feilbitt eller problemer med tannutviklingen som kan forårsake smerter eller ubehag ved å tygge eller drikke.

Hvis du mistenker at hunden din har tannproblemer som påvirker drikkevanene, bør du ta følgende tiltak:

 1. Inspeksjon av munnhulen: Se etter synlige tegn på tannproblemer, som rødhet eller hevelse i tannkjøttet, dårlig ånde, eller synlige tegn på tannskader eller tannstein.
 2. Kontakt veterinæren: Hvis du mistenker tannproblemer, bør du kontakte veterinæren din. De kan utføre en fullstendig vurdering av hundens munn og tenner og anbefale behandling som kan inkludere tannrensing, fjerning av problematiske tenner eller andre nødvendige inngrep.
 3. Myk mat eller tilpasset diett: Mens hunden gjennomgår behandling for tannproblemer, kan det være lurt å tilby myk mat eller tilpasset diett som er lettere å spise uten å påføre smerte.
 4. Tannhygiene: Etter behandling er det viktig å opprettholde god tannhygiene ved å børste hundens tenner regelmessig og gi tyggeleker som kan bidra til å holde tennene sunne.

Tannproblemer hos hunder bør tas på alvor, da de ikke bare kan påvirke drikkevanene, men også generell helse og velvære. Søk alltid råd fra en veterinær for å behandle og forebygge tannproblemer hos hunden din.

Aldring

Aldring kan føre til endringer i hundens drikkevaner. Eldre hunder kan oppleve forskjellige aldersrelaterte utfordringer som kan påvirke deres vilje og evne til å drikke vann. Her er noen av de vanligste årsakene til at eldre hunder kanskje ikke vil drikke så mye som de burde:

 1. Redusert tørstfølelse: Eldre hunder kan oppleve en naturlig reduksjon i tørstfølelsen. Dette kan føre til at de ikke føler behovet for å drikke like mye som tidligere.
 2. Nedsatt nyrefunksjon: Nyrene spiller en viktig rolle i å regulere væskebalansen i kroppen. Eldre hunder kan oppleve en gradvis nedgang i nyrefunksjonen, noe som kan føre til at de ikke behandler væske på samme måte som yngre hunder. Dette kan føre til dehydrering.
 3. Mobilitetsproblemer: Eldre hunder kan oppleve problemer med bevegeligheten som kan gjøre det vanskelig for dem å nå vannskålen eller drikke vann. Dette kan inkludere leddgikt eller andre helseproblemer som begrenser deres bevegelighet.
 4. Oral helseproblemer: Eldre hunder har ofte flere tannproblemer, som tannstein, tannkjøttsykdom eller tannverk. Smertefulle munnproblemer kan avskrekke dem fra å spise og drikke.
 5. Medisiner: Eldre hunder har ofte flere helseproblemer og tar flere medisiner. Noen medisiner kan påvirke tørstfølelsen eller føre til dehydrering som en bivirkning.
 6. Endringer i kosthold: Eldre hunder kan ha spesielle diettbehov, og de kan trenge spesialisert fôr som inneholder mer fuktighet. Dette kan redusere behovet for ekstra vanninntak.

Hvis du har en eldre hund og mistenker at den ikke drikker nok vann, bør du ta følgende tiltak:

 • Regelmessig vanninntak: Oppmuntre hunden din til å drikke ved å tilby friskt vann regelmessig.
 • Kontroll hos veterinær: Eldre hunder bør regelmessig kontrolleres av veterinæren for å overvåke helsen, inkludert nyrefunksjonen og oral helse.
 • Tilpasset diett: Diskuter med veterinæren om det er nødvendig å tilpasse hundens diett for å imøtekomme endrede behov.
 • Tannhygiene: Oppretthold god tannhygiene hos eldre hunder for å forhindre smertefulle munnproblemer.
 • Medisinering: Hvis hunden din tar medisiner som kan påvirke tørstfølelsen, bør du diskutere dette med veterinæren og følge deres råd.

Det er viktig å gi ekstra oppmerksomhet til eldre hunders helsebehov, inkludert hydrering, for å sikre at de har en god livskvalitet i alderdommen.

Overdreven aktivitet

Overdreven aktivitet kan være en av årsakene til at en hund midlertidig unngår å drikke vann. Dette kan spesielt skje når hunden har vært svært aktiv, for eksempel under trening, lek eller utendørsaktiviteter i varmt vær. Her er noen måter overdreven aktivitet kan påvirke hundens drikkevaner:

 1. Økt væsketap: Når hunden er svært aktiv, svetter den og puster mer, noe som fører til økt væsketap gjennom svette og pusting. Dette kan føre til at hunden blir dehydrert hvis væsketapet ikke kompenseres ved å drikke mer vann.
 2. Manglende tilgang til vann: Hunder som er aktive utendørs kan noen ganger ikke ha tilgang til vann, spesielt hvis de er på tur eller utflukt. Manglende tilgang til ferskt vann kan føre til at hunden unngår å drikke.
 3. Distraksjon: Når hunder er engasjert i lek eller aktiviteter, kan de være så opptatt med det de gjør at de glemmer å drikke vann.
 4. Tretthet: Etter intens aktivitet kan hunden være trett og foretrekke hvile fremfor å drikke. Noen ganger kan de også drikke mer når de har roet seg ned.

Hvis du merker at hunden din unngår å drikke vann etter overdreven aktivitet, bør du ta følgende tiltak:

 • Tilby vann: Gi hunden umiddelbart tilgang til ferskt, rent vann etter aktiviteten. Du kan også prøve å tilby isbiter eller lage en vann-og-godbiter-blanding for å oppmuntre drikking.
 • Ta pauser: Hvis du er på en tur eller utendørsaktivitet med hunden, sørg for å ta pauser slik at hunden kan drikke og hvile.
 • Unngå overdreven aktivitet i varmt vær: I varmt vær er det spesielt viktig å unngå overdreven aktivitet som kan føre til overoppheting og dehydrering. Sørg for å tilby vann oftere og gi hunden muligheten til å søke skygge.
 • Overvåk hunden: Hold et øye med hundens atferd og drikkevaner etter aktivitet. Hvis hunden fortsatt unngår å drikke eller viser tegn på dehydrering (som tørre tannkjøtt, slapphet eller rask pusting), kontakt veterinæren din for råd.

Det er viktig å være oppmerksom på hundens behov for hydrering, spesielt etter perioder med høy aktivitet, for å unngå dehydrering og sikre at den holder seg sunn og godt hydrert.

Referanser

Om forfatteren