Liten hund med mye pels

En liten hund med mye pels kan være en flott følgesvenn for de som elsker hunder med et rikt pelsverk. Her får du eksempler på små hunder med mye pels.

Hvilke hunder røyter mye?

Noen hunderaser røyter mer enn andre på grunn av deres pels- og rasespesifikke egenskaper. Hunder som røyter mye, vil ofte kaste hår hele året, og noen raser kaster mer i visse sesonger. Her er noen raser som er kjent for å røyte mye:

 1. Siberian Husky: Siberian Huskies har en tett, dobbel pels for å hjelpe dem med å takle kalde temperaturer. Denne rasen røyter mye, spesielt om våren og høsten.
 2. Alaskan Malamute: Malamuten har også en tett pels og røyter mye, spesielt i sesongene med temperaturendringer.
 3. German Shepherd: Tysk schäferhund har en tett, dobbel pels og røyter moderat til mye hele året.
 4. Labrador Retriever: Labradorer har en kort, tett pels som kan røyte en god del, spesielt om våren og høsten.
 5. Golden Retriever: Golden retrievere har lang og tykk pels som kan røyte mye, spesielt i sesongene med temperaturendringer.
 6. Saint Bernard: Saint Bernard har en tett pels og røyter ganske mye, spesielt i sesongene med temperaturendringer.
 7. Huskies: Dette inkluderer Siberian Huskies, Alaskan Huskies og andre arktiske raser, som alle har tette pelsstrukturer som fører til mye røyting.
 8. Samoyed: Samoyeden har en vakker, tykk pels og kan røyte en betydelig mengde hår.

Det er viktig å merke seg at selv om disse rasene har en tendens til å røyte mye, vil hvert individ være litt annerledes, og pelspleie kan hjelpe med å kontrollere mengden røyting. Regelmessig børsting og vedlikehold av pelsen kan bidra til å minimere problemet. Hvis du har allergier eller bekymringer for hår i hjemmet, kan det være lurt å vurdere en rase som røyter mindre eller er hypoallergenisk.

Relatert: Hund mister pels på magen

Hvilke raser røyter minst?

Noen hunderaser røyter mindre enn andre, og noen er til og med kjent for å være hypoallergeniske, noe som betyr at de produserer færre allergener og derfor kan være bedre egnet for personer med allergier. Her er noen raser som vanligvis røyter mindre:

 1. Puddel: Puddler er kjent for å være en hypoallergenisk rase. De har krøllete pels som ikke kaster hår i samme grad som andre raser med rett pels. Puddler kommer i forskjellige størrelser, inkludert toy, miniature og standard.
 2. Bichon Frise: Bichon Frise er en annen hypoallergenisk rase med en myk og krøllete pels som kaster minimalt med hår.
 3. Malteser: Malteseren har lang, silkeaktig pels som også er kjent for å røyte lite. De er også hypoallergeniske.
 4. Yorkshire Terrier: Yorkies har lang, silkeaktig pels, men de røyter ikke mye og er også gode for personer med allergier.
 5. Shih Tzu: Shih Tzu har en lang pels som kaster minimalt, noe som gjør dem egnet for folk som ønsker en hund med mindre røyting.
 6. Portugisisk Vannhund: Denne rasen er også hypoallergenisk og har krøllete pels som ikke røyter mye.
 7. Kinesisk skar Pei: Selv om de har løs hud, har denne rasen faktisk kort, glatt pels som røyter minimalt.
 8. Kerry Blue Terrier: Disse hundene har krøllete, blåaktig grå pels som kaster lite hår.
 9. Lhasa Apso: Lhasa Apso har lang, silkeaktig pels som røyter minimalt og er gode for folk med allergier.

Mens disse rasene generelt røyter mindre enn andre, er det viktig å merke seg at hvert individ er unikt, og noen hunder innenfor disse rasene kan fortsatt kaste litt hår. Hvis du har allergier, er det lurt å tilbringe tid med en hund før du tar en beslutning, da allergisymptomer kan variere fra person til person.

Relatert: Hund flasser og mister pels

Små hunder med mye pels

Her er noen raser som er små i størrelse, men har mye pels:

 1. Malteser: Malteseren er en liten selskapshund med lang, silkeaktig pels som krever regelmessig stell for å holde den i god stand.
 2. Shih Tzu: Shih Tzu er en liten rase med en lang og luksuriøs pels som også krever hyppig børsting og vedlikehold.
 3. Pomeranian: Pomeranian er en liten spitz-type hund med en fluffy pels som gir den et utseende som en liten løve.
 4. : Selv om de har lang pels, er Cavalier King Charles Spaniels små og kjærlige hunder med vakre pelsfrisyrer.
 5. Bichon Frise: Bichon Frise er en liten rase med krøllete hvit pels som er hypoallergenisk og trenger jevnlig stell.
 6. Yorkshire Terrier: Yorkshire Terrier, eller Yorkie, er små hunder med lang, silkeaktig pels som også kan styles på ulike måter.
 7. Papillon: Papillon er en liten rase med vakre ører som kan ha lang eller kort pels, avhengig av eierens preferanse.

Det er viktig å merke seg at hunder med mye pels krever mye omsorg når det gjelder pelsstell for å unngå floker og matsjikter. Hvis du vurderer en hund med mye pels, må du være forberedt på å bruke tid på å børste, stelle og pleie pelsen regelmessig for å holde den sunn og vakker.

Relatert: Hund mister pels

Malteser

Malteseren er en av de små hunderasene som er kjent for å ha mye pels. Maltesere har en lang, silkeaktig pels som krever jevnlig stell for å holde den sunn og vakker. De er også kjent for sitt vennlige og kjærlige temperament, noe som gjør dem til flotte selskapshunder for folk som er villige til å investere tid i pelspleien deres. Maltesere er generelt små, lette å håndtere, og de er også ganske aktive til tross for størrelsen, så de kan trives i ulike boforhold, inkludert leiligheter.

Relatert: Hund mister pels rundt øynene

Shih Tzu

Shih Tzu er en annen liten hunderase som er kjent for å ha mye pels. Shih Tzu har en lang, flott pels som gir dem et majestetisk utseende. De er vennlige, kjærlige og gode selskapshunder. På grunn av den lange pelsen trenger de regelmessig børsting og pleie for å unngå floker og for å holde pelsen sunn og pen. Shih Tzu er også en flott familiehund og trives godt i et hjemmemiljø. De er ofte glade, lekne og sosiale, noe som gjør dem til flotte følgesvenner for både enkeltpersoner og familier.

Pomeranian

Pomeranian er en annen liten hunderase som er kjent for å ha mye pels. Pomeranianer er små, fluffy hunder som ofte ser ut som små løver på grunn av pelsen som omgir ansiktet deres. De har en tykk, dobbeltpels som krever regelmessig børsting og vedlikehold for å holde den sunn og fin. Til tross for deres lille størrelse, er Pomeranianer livlige og energiske hunder. De er kjærlige mot sine eiere og kan være gode selskapshunder. Pomeranianer er også kjent for sin livlige personlighet og selvsikre holdning, selv om de er små i størrelse. De er flotte følgesvenner for folk som er villige til å gi dem den oppmerksomheten og omsorgen de trenger.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel er en liten hunderase som har en vakker pels, selv om pelsen deres er vanligvis ikke like lang og omfangsrik som noen av de tidligere nevnte rasene. De har en silkeaktig, glatt pels som kommer i forskjellige fargevariasjoner, inkludert blenheim (rød og hvit), tricolor (svart, hvit og tan), rubin og svart og tan.

Selv om pelsen til Cavalier King Charles Spaniels ikke er like omfattende som noen andre raser med mye pels, krever den fortsatt regelmessig børsting og pleie for å holde den sunn og fin. De er kjent for sitt milde og kjærlige temperament, noe som gjør dem til flotte selskapshunder og gode for familier.

Cavalier King Charles Spaniels er generelt små, aktive og sosiale hunder som liker å være i nærheten av mennesker. De trives godt i både leiligheter og hus, og de er ofte veldig lojale mot sine eiere.

Bichon Frise

Bichon Frise er en liten hunderase som er kjent for å ha mye pels. Denne rasen har en myk, krøllete pels som gir dem et fluffy og sjarmerende utseende. Bichon Frise er også kjent for å være hypoallergeniske, noe som betyr at de ofte er godt egnet for personer med allergier, selv om ingen hunderase er helt allergivennlig.

Pelsen til Bichon Frise krever regelmessig stell, inkludert børsting og profesjonell trimming for å unngå at den blir flokete og for å opprettholde den karakteristiske utseendet. De er sosiale og kjærlige hunder som elsker å være i nærheten av mennesker. Bichon Frise er også ganske aktive og elsker lek og oppmerksomhet. De gjør flotte selskapshunder og er kjent for sitt glade og livlige temperament.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, ofte kalt Yorkie, er en liten hunderase som har mye pels. Disse hundene har en lang, silkeaktig pels som krever regelmessig stell for å holde den sunn og vakker. Yorkshire Terrier er kjent for sitt elegante utseende, med den lange pelsen som kan styles på ulike måter.

Selv om de er små i størrelse, er Yorkies kjente for sin sterke personlighet. De er ofte aktive og lekne, og de trives godt i selskap med mennesker. Yorkies er også ganske lojale og kan danne sterke bånd med sine eiere. På grunn av deres størrelse og pelspleiebehov, er det viktig å investere tid i stell og vedlikehold av pelsen til en Yorkshire Terrier for å sikre at den forblir sunn og ser bra ut.

Papillon

Papillon er en liten hunderase som ofte har mye pels. Denne rasen er kjent for sitt karakteristiske utseende med store, flagrende ører og en vakker pels. Navnet “Papillon” kommer fra det franske ordet for sommerfugl, og det refererer til de sommerfugllignende ørene som mange Papilloner har.

Papilloner har en lang og fin pels som krever regelmessig børsting og vedlikehold for å holde den i god stand. Til tross for deres lille størrelse er de aktive, lekne og intelligente hunder. De er ofte kjærlige mot sine eiere og kan også være gode selskapshunder. Papillon er generelt en sunn og livlig rase som trives godt med menneskelig interaksjon og oppmerksomhet.

Referanser

Om forfatteren