Hvor kan man kjøpe hund

Her er noen generelle tips om hvor du kan kjøpe en hund. Lær mer om hvor du kan kjøpe hund.

Hvor burde man kjøpe hund?

Når du vurderer hvor du skal kjøpe en hund, er det viktig å huske følgende:

 1. Dyrevernorganisasjoner og dyrehjem: Adoptering fra en dyrevernorganisasjon gir en tidligere hjemløs hund en ny sjanse og støtter en god sak.
 2. Seriøse oppdrettere: Hvis du ønsker en spesifikk hunderase, sørg for å finne en ansvarlig oppdretter som prioriterer hundens helse og velferd.
 3. Kenneler: Noen kenneler spesialiserer seg på bestemte raser og kan tilby valper med riktig bakgrunn og omsorg.

Uansett hvor du kjøper hunden din, er det viktig å sikre at hunden kommer fra en ansvarlig og omsorgsfull kilde. Velg en hund som passer din livsstil og familiesituasjon, og sørg for at du er klar for det ansvarlige kjæledyreierskapet som følger med å ha en hund.

Relatert: Hvilke hunderaser passer deg

Hvor mye koster det å kjøpe en hund?

Kostnaden for å kjøpe en hund kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, som hunderase, oppdretterens omdømme, hundens alder og helsesjekk, regionen du bor i, og andre ekstra kostnader. Her er noen vanlige faktorer som kan påvirke prisen:

 1. Hunderase: Prisen varierer basert på hunderasen. Renrasede hunder av sjeldne eller populære raser har ofte høyere priser enn blandingsraser eller mindre kjente raser.
 2. Oppdretterens omdømme: Hvis du kjøper fra en anerkjent og ansvarlig oppdretter, kan prisen være høyere på grunn av kvaliteten på avlen og omsorgen for valpene.
 3. Helsekontroller: En hund som har fått nødvendige vaksiner, ormekurer, og helsesjekk fra veterinær, vil sannsynligvis ha en høyere pris.
 4. Alder: Valper er vanligvis dyrere enn voksne hunder, da oppdrettere legger ned mye tid og arbeid i valpestadiet.
 5. Rasestandard og kvalitet: Hunder som oppfyller rasens standard for utseende og temperament og som er egnet for utstillings- eller avlsmål, kan også ha høyere priser.

Prisene kan variere fra noen tusen kroner for en hund fra et dyrehjem eller en mindre kjent rase til flere titusener kroner for en renraset hund av en populær rase fra en anerkjent oppdretter. I tillegg til kjøpsprisen, må du også ta hensyn til kostnadene for hundemat, veterinærbesøk, vaksinasjoner, utstyr og andre omsorgskostnader gjennom hundens levetid.

Å kjøpe en hund er en stor investering, og det er viktig å vurdere alle kostnadene nøye før du tar beslutningen. Uansett hvor du kjøper hunden din, sørg for å velge en ansvarlig oppdretter eller en dyrevernorganisasjon som setter hundens helse og velferd først.

Relatert: Hvor kan man adoptere en hund

Hvor man kan kjøpe hund

Her er noen generelle tips om hvor du kan kjøpe en hund:

 1. Hundekenneler: Kenneler er oppdrettere som spesialiserer seg på bestemte hunderaser. De kan bli funnet på nettet eller gjennom lokale hundeutstillinger. Sørg for å finne en ansvarlig og pålitelig oppdretter som setter dyrenes helse og velvære i høysetet.
 2. Dyrebutikker: Noen dyrebutikker kan tilby hunder for adopsjon eller salg. Sørg for å sjekke omdømmet til butikken og forsikre deg om at de jobber med seriøse oppdrettere.
 3. Dyrevernorganisasjoner: Overvei å adoptere en hund fra en dyrevernorganisasjon eller dyrebeskyttelsesorganisasjon. Mange flotte hunder venter på et kjærlig hjem på slike steder.
 4. Nettannonser: Mange nettsteder har annonser for hunder til salgs. Vær imidlertid forsiktig når du handler på nettet, da det er mulig å komme over useriøse selgere eller mistenkelige oppdrettere.
 5. Annonser i aviser og lokale oppslagstavler: Noen oppdrettere kan fremdeles annonsere i aviser eller henge opp plakater på lokale oppslagstavler.

Husk at det er viktig å gjøre grundig forskning, uansett hvor du velger å kjøpe en hund. Velg en ansvarlig oppdretter eller en pålitelig dyrevernorganisasjon, og sørg for at hunden blir levert med nødvendig helseinformasjon og dokumenter. Å kjøpe en hund er en stor beslutning, så vær sikker på at du er klar for det forpliktende ansvar som følger med å ha et kjæledyr.

Relatert: Hvor mange hunder kan man ha

Hundekenneler

For å finne hundekenneler der du kan kjøpe en hund, er det flere måter du kan gå frem:

 1. Nettet: Søk etter hundekenneler på nettet ved å bruke søkemotorer som Google. Du kan bruke nøkkelord som “hundekennel,” “hundekennel [hunderase],” eller “hundekennel [sted]” for å finne relevante resultater.
 2. Hundeutstillinger: Mange hundekenneler deltar på hundeutstillinger, der de viser frem avlshundene sine og møter potensielle kjøpere. Søk etter lokale hundeutstillinger i ditt område, der du kan møte oppdrettere personlig og se hundene deres.
 3. Hundeorganisasjoner: Sjekk med hundeorganisasjoner, hundeklubber og hundeforeninger i ditt område. Disse organisasjonene kan gi deg anbefalinger om anerkjente kenneler og oppdrettere.
 4. Dyrebutikker: Som nevnt tidligere, kan noen dyrebutikker tilby hunder for adopsjon eller salg. Spør butikken om oppdretterens omdømme og kvaliteten på omsorgen som blir gitt til hundene.
 5. Lokale veterinærer: Veterinærer har ofte kontakter med lokale oppdrettere og kan gi deg anbefalinger.

Husk at det er viktig å velge en ansvarlig og omsorgsfull oppdretter som prioriterer hundenes helse og velvære. Ta deg tid til å besøke kennelen, snakke med oppdretteren, og se hvordan hundene blir holdt og tatt vare på. En seriøs oppdretter vil også gjerne svare på spørsmål og gi deg all relevant informasjon om hunden du vurderer å kjøpe. Det er viktig å gjøre grundig forskning for å sikre at du får en sunn og lykkelig hund.

Relatert: Kan hunder ha ADHD

Dyrebutikker

Å kjøpe hund i dyrebutikker er en praksis som kan variere avhengig av land og region. Det er viktig å være klar over at ikke alle land eller områder tillater salg av hunder i dyrebutikker, og det er gode grunner til dette.

I enkelte områder har det vært bekymringer knyttet til at hunder som blir solgt i dyrebutikker, kommer fra såkalte valpefabrikker (puppy mills) eller upålitelige oppdrettere. Valpefabrikker er kommersielle avlsgårder som ofte prioriterer profitt over dyrevelferd og sunn avl. Dette kan resultere i dårlige forhold for dyrene og uønskede helseproblemer.

I mange land har det vært et økende fokus på dyrevelferd, og det har ført til at mange steder har innført restriksjoner eller forbud mot å selge hunder i dyrebutikker for å bekjempe problemet med valpefabrikker og støtte ansvarlig hundeavl.

I stedet for å kjøpe hund i en dyrebutikk, kan du vurdere følgende alternativer:

 1. Dyrevernorganisasjoner: Adopter en hund fra et dyrevern eller en dyrebeskyttelsesorganisasjon. Disse organisasjonene jobber for å finne kjærlige hjem til forlatte eller hjemløse hunder.
 2. Hundekenneler: Som tidligere nevnt, kan du finne ansvarlige oppdrettere som spesialiserer seg på bestemte hunderaser. Disse oppdretterne kan gi deg informasjon om hundens bakgrunn og helsehistorie.
 3. Privat adopsjon: Noen ganger kan mennesker trenge å finne et nytt hjem for hunden sin av ulike grunner. Du kan sjekke lokale annonser, sosiale mediegrupper eller nettsteder for privat hundeadoptering.

Uansett hvilken kilde du velger, er det viktig å gjøre grundig forskning og velge en ansvarlig oppdretter eller organisasjon som setter hundens velvære først. Å bringe en hund inn i familien er en stor forpliktelse, så vær sikker på at du er klar for det ansvarlige kjæledyreierskapet som følger med.

Relatert: Hvilken hunderase er roligst

Dyrevernorganisasjoner

Du kan kjøpe eller adoptere en hund fra dyrevernorganisasjoner. Mange dyrevernorganisasjoner jobber for å finne kjærlige hjem til forlatte, hjemløse eller mishandlede dyr, inkludert hunder. Når du adopterer fra en dyrevernorganisasjon, gir du en tidligere misforstått eller uønsket hund en ny sjanse til å leve et lykkelig liv i et kjærlig hjem.

Her er noen steder du kan lete etter dyrevernorganisasjoner for adopsjon av hunder:

 1. Dyrebeskyttelsesorganisasjoner: Søk etter lokale eller nasjonale dyrebeskyttelsesorganisasjoner i ditt område. Disse organisasjonene fokuserer på dyrevelferd og redder vanligvis hunder fra vanskelige forhold.
 2. Dyrevernsenter eller dyrehjem: Mange byer og byområder har egne dyrevernsentre eller dyrehjem som arbeider med adopsjon av hunder. Du kan besøke disse sentrene for å møte hundene som er tilgjengelige for adopsjon og se om det er en som passer for deg.
 3. Internett: Søk på nettet etter dyrevernorganisasjoner som spesialiserer seg på adopsjon av hunder. Mange organisasjoner har nettsteder der de viser bilder og beskrivelser av hundene som er tilgjengelige for adopsjon.
 4. Sosiale medier: Noen dyrevernorganisasjoner bruker sosiale medieplattformer til å fremme hunder som trenger et nytt hjem. Følg organisasjoner eller grupper som fokuserer på dyrevern i ditt område for å holde deg oppdatert på adopsjonsmuligheter.

Når du adopterer en hund fra en dyrevernorganisasjon, vil de vanligvis sørge for at hunden er vaksinert, sterilisert/kastrert og har fått nødvendig medisinsk behandling før adopsjonen. De vil også hjelpe deg med å finne en hund som passer din livsstil og familiesituasjon.

Ved å adoptere en hund fra en dyrevernorganisasjon, gir du ikke bare en hund en ny sjanse, men du støtter også viktige arbeid for dyrevelferd og redning av dyr i nød. Det er en givende opplevelse å gi en tidligere hjemløs hund et kjærlig og omsorgsfullt hjem.

Relatert: Hvilken hunderase biter mest i Norge

Nettannonser

Når du leter etter hunder til salgs gjennom nettannonser, er det noen viktige ting du bør være oppmerksom på. Nettannonser kan være en praktisk måte å finne hunder til salgs på, men det er også potensielle risikoer knyttet til dette. Noen selgere kan være useriøse, og det er viktig å unngå å støtte uansvarlig avl eller valpefabrikker. Her er noen tips når du bruker nettannonser for å finne en hund:

 1. Forskning nøye: Gjør grundig forskning om selgeren og hundens bakgrunn før du tar kontakt. Sjekk om selgeren har et godt omdømme og spør om hundens helsehistorie, oppdrettsforhold og eventuelle relevante dokumenter.
 2. Unngå mistenkelige tilbud: Vær forsiktig med annonser som virker for gode til å være sanne, eller hvor selgeren ikke gir tilstrekkelig informasjon om hunden. Vær spesielt oppmerksom på annonser som tilbyr sjeldne raser til unormalt lave priser.
 3. Møt selgeren personlig: Prøv å møte selgeren personlig og besøk hunden der den bor. Dette gir deg en mulighet til å se hundens levekår og interaksjon med selgeren.
 4. Still spørsmål: Ikke vær redd for å stille mange spørsmål til selgeren om hunden, dens helse, oppførsel og tidligere miljø.
 5. Vær oppmerksom på advarselsskilt: Hvis selgeren motstår å la deg besøke hunden i sitt miljø eller er uvillig til å svare på spørsmål, kan det være et tegn på at noe ikke er riktig.
 6. Sjekk papirarbeid: Hvis hunden kommer med stamtavle eller helseattest, sørg for å få kopi av dokumentene og bekreft deres gyldighet.
 7. Vurder adopsjon: I tillegg til kjøp gjennom nettannonser, kan du også vurdere å adoptere en hund fra en dyrevernorganisasjon, som nevnt tidligere. Dette gir en tidligere hjemløs hund en ny sjanse og støtter en god sak.

Husk at hundens velvære og helse bør være prioritet nummer én. Å kjøpe en hund er en stor beslutning, så sørg for at du gjør en grundig undersøkelse og tar ansvarlige valg for å gi hunden et trygt og kjærlig hjem.

Annonser i aviser og lokale oppslagstavler

Å kjøpe hund fra aviser og oppslagstavler var tidligere en vanlig måte å finne hunder til salgs på. Imidlertid har dette tradisjonelt sett blitt mindre vanlig med fremveksten av internett og nettbaserte plattformer for annonsering. Nå til dags har nettannonser og online plattformer tatt over som de mest brukte metodene for å finne hunder til salgs.

Likevel, i noen mindre samfunn eller mer landlige områder kan det fortsatt være mulig å finne annonser for hunder i lokale aviser eller på oppslagstavler i dyrebutikker, veterinærklinikker, eller andre offentlige steder. Det kan også være verdt å undersøke om det er noen lokale Facebook-grupper eller lignende hvor folk annonserer hunder til salgs eller adopsjon.

Når du bruker aviser og oppslagstavler for å finne hunder til salgs, er det viktig å være ekstra oppmerksom og gjøre grundig forskning for å forsikre deg om at hunden kommer fra en ansvarlig oppdretter eller en seriøs selger. Følg de samme tipsene som jeg ga tidligere for nettannonser, som å møte selgeren personlig, stille spørsmål om hunden, sjekke hundens helsehistorie og levekår, og være oppmerksom på advarselsskilt.

Uansett hvordan du finner en hund til salgs, husk at å kjøpe eller adoptere en hund er en stor forpliktelse. Ta deg tid til å finne en hund som passer din livsstil og familiesituasjon, og sørg for at du er klar for det ansvarlige eierskapet som følger med å ha en hund.

Referanser

Om forfatteren