Hunderaser som bjeffer mye

Noen hunderaser har en tendens til å bjeffe mer enn andre, enten på grunn av deres naturlige instinkter, deres beskyttende natur eller deres generelle temperament. Lær mer om hunderaser som bjeffer mye.

Hvorfor bjeffer hunder?

Hunder bjeffer av forskjellige grunner, da det er deres naturlige måte å kommunisere på. Her er noen vanlige årsaker til at hunder bjeffer:

 1. Kommunikasjon: Bjeffing er en måte for hunder å kommunisere med mennesker og andre dyr. De kan bjeffe for å få oppmerksomheten din, ønske deg velkommen hjem, uttrykke glede eller formidle andre følelser.
 2. Advarsel eller varsling: Hunder bjeffer for å advare om potensielle trusler eller fare. De kan bjeffe når de ser eller hører noe uvanlig, som et ukjent menneske, dyr eller lyd i nærheten av hjemmet eller territoriet sitt.
 3. Frykt eller usikkerhet: Hunder kan bjeffe når de føler seg redde, utrygge eller usikre på en situasjon eller en annen person eller dyr. Bjeffing kan være en forsvarsmekanisme for å prøve å skremme bort det de oppfatter som en trussel.
 4. Kjedsomhet eller frustrasjon: Hunder som ikke får nok fysisk eller mental stimulering kan bjeffe for å vise at de trenger oppmerksomhet eller aktivitet. Kjedsomhet kan føre til overdreven bjeffing som et uttrykk for frustrasjon.
 5. Separasjonsangst: Noen hunder kan bjeffe når de blir separert fra eierne sine eller opplever angst på grunn av ensomhet. Dette kan være et uttrykk for deres behov for trygghet og selskap.

Det er viktig å forstå at bjeffing er en naturlig del av hundens atferd, men overdreven bjeffing kan være et problem. God trening, sosialisering og oppmerksomhet fra eiere kan bidra til å håndtere og redusere overdreven bjeffing.

Relatert: Hund bjeffer på lyder

Hvordan stoppe bjeffing?

Å stoppe overdreven bjeffing hos hunder kan være en utfordring, men det er flere metoder og tiltak du kan prøve:

 1. Identifiser årsaken: Det første trinnet er å prøve å forstå hvorfor hunden bjeffer. Er det på grunn av frykt, ensomhet, kjedsomhet eller noe annet? Identifisering av årsaken vil hjelpe deg med å velge riktig tilnærming for å håndtere bjeffingen.
 2. Trening og sosialisering: Gi hunden din riktig trening og sosialisering fra en tidlig alder. Dette vil hjelpe dem med å bli trygge, selvkontrollerte og bedre i stand til å håndtere ulike situasjoner uten å ty til overdreven bjeffing.
 3. Avledning og belønning: Når hunden begynner å bjeffe, kan du prøve å avlede oppmerksomheten deres ved å gi dem en oppgave, som å sitte, legge seg ned eller bringe en leke. Belønn hunden når den reagerer positivt på avledningen, slik at den lærer at stille oppførsel gir belønning.
 4. Positiv forsterkning: Bruk positiv forsterkning for å belønne ønsket atferd. Ros og belønn hunden når den er stille eller responderer på kommandoer. Dette vil hjelpe hunden å forstå hva som forventes av den og motivere den til å oppføre seg på ønsket måte.
 5. Konsistens og tålmodighet: Vær konsekvent i treningen og reaksjonen din på bjeffing. Unngå å belønne uønsket bjeffing ved å gi oppmerksomhet eller trøst, da dette kan oppmuntre til mer bjeffing. Vær tålmodig, da det kan ta tid for hunden å endre atferd.
 6. Profesjonell hjelp: Hvis bjeffingen vedvarer og er et alvorlig problem, kan det være nyttig å søke råd og veiledning fra en profesjonell hundetrener eller veterinær med erfaring innen atferdsproblemer hos hunder. De kan evaluere situasjonen og gi skreddersydde råd og strategier for å håndtere bjeffing.

Husk at det er viktig å forstå at hunder kan bjeffe av naturlige årsaker, og fullstendig eliminering av bjeffing er ikke nødvendigvis målet. Målet er å oppnå en akseptabel nivå av bjeffing som er tilpasset situasjonen og hundens behov.

Relatert: Hund som ikke bjeffer

Hunderaser som bjeffer mye

Noen hunderaser har en tendens til å bjeffe mer enn andre, enten på grunn av deres naturlige instinkter, deres beskyttende natur eller deres generelle temperament. Her er noen hunderaser som er kjent for å være mer vokale og bjeffe mye:

 1. Jack Russell terrier: Disse hundene er energiske og nysgjerrige, og de har en tendens til å bjeffe mye når de blir oppspilte eller kjeder seg.
 2. Dachs: Dachshunder, også kjent som “basset” eller “tekkel”, er opprinnelig avlet for å jakte på små dyr som rever og grevlinger. De har en dyp og gjennomtrengende bjeff som de bruker når de jakter eller føler seg truet.
 3. Chihuahua: Chihuahuaer er små hunder med et stort personlighetsområde. Noen av dem kan være svært vokale og bjeffe mye for å markere territoriet sitt eller uttrykke sin misnøye.
 4. Pomeranian: Disse små, fluffy hundene er kjent for sin energi og entusiasme. De kan være ganske bjeffete og vil ofte varsle eierne sine om lyder eller besøkende.
 5. Puddel: Puddelen er en intelligent og aktiv rase. De kan bjeffe mye hvis de ikke får nok mental og fysisk stimulering eller hvis de kjeder seg.

Det er viktig å merke seg at ikke alle individer av disse rasene vil bjeffe mye. Oppdragelse, trening og sosialisering spiller en stor rolle i å kontrollere hundens atferd.

Her er noen flere hunderaser som kan være kjent for å være vokale og bjeffe mye:

 1. Beagle: Beagler er jakthunder som har en tendens til å bruke bjeffing som en måte å kommunisere med flokken sin under jakt. De kan også bjeffe når de er kjeder seg eller føler seg ensomme.
 2. Schäferhund: Tysk schäferhund er en intelligent og beskyttende rase. De kan bjeffe mye når de føler seg truet eller for å advare eierne sine om potensielle farer.
 3. Siberian Husky: Siberian Husky er en rase kjent for sin vakre pels og energiske natur. De har en tendens til å ulle og bjeffe når de blir utålmodige eller kjeder seg.
 4. West Highland White Terrier: West Highland White Terrier, også kjent som “Westie”, er en liten terrierrase som kan være vokal og bjeffe mye for å uttrykke sin glede eller oppmerksomhet.
 5. Cairn Terrier: Cairn terrier er en livlig og aktiv rase som har en tendens til å bjeffe for å kommunisere med eierne eller som respons på forskjellige stimuli i omgivelsene.

Husk at trening og sosialisering er viktig for å håndtere overdreven bjeffing hos hunder. Hvis du vurderer å få en hund, er det også lurt å snakke med oppdrettere eller hundeeiere av rasen du er interessert i, for å få et bedre inntrykk av dens temperament og atferdsmønstre.

Relatert: Halsbånd mot bjeffing

Små hunderaser som ikke bjeffer

Selv om ingen hunderaser kan garanteres å være helt stille eller ikke bjeffe i det hele tatt, er det noen små raser som generelt sett er mindre tilbøyelige til overdreven bjeffing. Husk imidlertid at individuell atferd kan variere. Her er noen små hunderaser som ofte beskrives som relativt stille:

 1. Basenji: Basenjien er kjent som “barkløs” hund, men det betyr ikke at den er helt stille. Den lager heller unike lyder som ligner på yodeling eller sang.
 2. Whippet: Whippet er en rase i greyhound-familien, og de har en rolig og fredelig natur. De har ikke en tendens til å bjeffe så mye som noen andre raser.
 3. Bichon Frisé: Bichon Frisé er en livlig og kjærlig rase, men de er generelt ikke overdrevent bjeffete. De kan likevel gi fra seg noen bjeff når de er oppspilte eller for å varsle eierne sine om noe uvanlig.
 4. Shih Tzu: Shih Tzu er en selskapshund som vanligvis er rolig og avbalansert. De er ikke kjent for å være spesielt bjeffete, selv om de kan gi fra seg noen bjeff når de føler seg truet eller for å få oppmerksomhet.
 5. Cavalier King Charles Spaniel: Cavalier King Charles Spaniel er en mild og vennlig rase. De er generelt sett ikke overdrevne bjeffere, men de kan gi fra seg noen bjeff når de føler seg alene eller usikre.

Husk at uansett hvilken rase du vurderer, er det viktig å gi hunden riktig trening, sosialisering og oppmerksomhet for å oppmuntre til ønsket atferd og redusere overdreven bjeffing.

Relatert: Hvordan stoppe bjeffing

Hunder som ikke kan bjeffe

Det er ingen hunderaser som fysisk er ute av stand til å bjeffe. Bjeffing er en naturlig form for vokalisering hos hunder og en del av deres kommunikasjonssystem. Alle hunder har evnen til å bjeffe, selv om noen raser kan være mindre tilbøyelige til å bjeffe i forhold til andre.

Relatert: Hvordan få en rolig hund

Det er imidlertid verdt å merke seg at det finnes individer innenfor hver rase som kan ha redusert eller minimal bjeffing sammenlignet med gjennomsnittet for rasen. Dette kan være på grunn av individuelle forskjeller, temperament eller trening.

Hvis du er på utkikk etter en hund som ikke bjeffer mye, er det viktig å gjøre grundig research, snakke med oppdrettere og møte individuelle hunder for å vurdere deres atferd og personlighet. Det kan også være lurt å fokusere på hunderaser som generelt sett er kjent for å være mindre vokale, som for eksempel Basenji, som har en tendens til å lage lyder som ikke ligner på typisk bjeffing. Men igjen, selv innenfor disse rasene kan det være variasjoner fra individ til individ.

Referanser

Om forfatteren