Hund mister pels rundt øynene

Hvis hunden din mister pels rundt øynene, kan det være flere årsaker til dette problemet. Lær mer om mulige årsaker til at hund mister pels rundt øynene.

Hvorfor mister hunden min pels?

Hunden din kan miste pels av flere grunner, som kan inkludere allergier, parasitter, hudinfeksjoner, feilernæring, stress eller angst, hormonelle ubalanser, aldring, traumer eller skader, genetiske faktorer, autoimmune sykdommer, feil pelspleie og medikamentbivirkninger. Det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en veterinær for å fastslå årsaken til pelsproblemet, slik at riktig behandling kan iverksettes.

Hund mister pels rundt øynene

Det er viktig å merke seg at jeg ikke er veterinær, så hvis du er bekymret for hundens helse, bør du kontakte en veterinær for en grundig vurdering og rådgivning. Her er noen mulige årsaker til hårtap rundt øynene hos hunder:

 1. Allergier: Allergiske reaksjoner, enten matallergier eller allergier mot miljømessige faktorer som pollen eller støv, kan føre til kløe og gnissing rundt øynene, noe som kan resultere i hårtap.
 2. Øyeinfeksjoner: Øyeinfeksjoner, som konjunktivitt eller andre øyeirritasjoner, kan føre til at hunden gnir øynene sine, noe som kan føre til hårtap rundt øyene.
 3. Parasitter: Parasitter som lus eller midd kan angripe området rundt øynene og forårsake hårtap.
 4. Traumer eller skader: Skader eller traumer rundt øynene kan føre til hårtap. Dette kan skje ved uhell eller som et resultat av konstant gnissing eller kløing.
 5. Infeksjoner: Hudinfeksjoner, inkludert bakterielle eller soppinfeksjoner, kan påvirke hundens hud og føre til hårtap.
 6. Genetiske faktorer: Noen hunderaser er mer tilbøyelige til å oppleve hårtap rundt øynene som en del av sin naturlige genetiske disposisjon.

Hvis du merker at hunden din mister pels rundt øynene, er det viktig å få en nøyaktig diagnose fra en veterinær for å fastslå årsaken til problemet. Behandlingen vil avhenge av den underliggende årsaken. Veterinæren kan foreskrive medisiner, salver eller andre behandlinger, avhengig av hva som er nødvendig for å løse problemet. Det er også viktig å unngå å klø eller irritere området ytterligere, da dette kan forverre tilstanden.

Relatert: Hund mister pels på ryggen

Allergier

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av allergier, kan dette skyldes en allergisk reaksjon på visse stoffer i miljøet eller i hundens kosthold. Allergier kan føre til kløe, irritasjon og riper rundt øynene, noe som kan resultere i hårtap. Her er noen trinn du kan ta for å hjelpe hunden din med allergiske reaksjoner som påvirker pelsen rundt øynene:

 1. Kontakt veterinær: Start med å konsultere veterinæren din for å få en nøyaktig diagnose og behandlingsråd. Veterinæren kan hjelpe med å fastslå om det er en allergisk reaksjon og identifisere allergenet.
 2. Allergenkontroll: Hvis mulig, prøv å begrense hundens eksponering for allergener. Dette kan inkludere å unngå utendørs allergener som pollen eller støv, og vurdere endringer i hundens kosthold hvis matallergi mistenkes.
 3. Medikamentell behandling: Veterinæren kan foreskrive medisiner som antihistaminer eller kortikosteroider for å lindre kløe og irritasjon. Disse medisinene kan bidra til å redusere behovet for å klø og gnisse øynene.
 4. Topisk behandling: Noen ganger kan veterinæren anbefale beroligende og fuktighetsgivende salver eller kremer som kan påføres rundt øynene for å lindre irritasjon og bidra til å fremme helbredelse av huden.
 5. Overvåking: Hold nøye øye med hundens tilstand og følg veterinærens råd for behandling. Det kan ta litt tid før du ser bedring, så tålmodighet er viktig.

Det er viktig å arbeide tett med veterinæren din for å håndtere allergiske reaksjoner og hårtap rundt øynene på en effektiv måte, da ubehandlet allergi kan forverre tilstanden over tid og påvirke hundens livskvalitet.

Relatert: Hund mister pels på magen

Øyeinfeksjoner

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av øyeinfeksjoner, er det viktig å få dette behandlet raskt for å unngå videre komplikasjoner. Hårtap rundt øynene kan være et symptom på en underliggende øyeinfeksjon. Her er trinnene du kan følge for å håndtere dette:

 1. Besøk veterinæren: Start med å ta hunden din til veterinæren for en grundig øyeundersøkelse. Veterinæren vil kunne fastslå om det er en øyeinfeksjon som forårsaker hårtap og foreslå riktig behandling.
 2. Medisinsk behandling: Dersom det er en øyeinfeksjon, vil veterinæren sannsynligvis foreskrive øyedråper eller øyesalve for å behandle infeksjonen. Følg nøye instruksjonene for påføring av medisinen for å sikre at den når øynene på riktig måte.
 3. God øyehygiene: Rengjør forsiktig området rundt øynene med en myk, fuktig klut eller steril øyevask for å fjerne eventuell utflod og bidra til å holde området rent.
 4. Unngå irritanter: Forsøk å hindre hunden i å gni eller klø øynene, da dette kan forverre infeksjonen og føre til mer hårtap. Dette kan kreve bruk av en krage eller annen måte å forhindre at hunden gnir øynene.
 5. Følg opp: Følg veterinærens anbefalinger for behandling og ta hunden tilbake til veterinæren for eventuelle oppfølgingsbesøk for å sikre at infeksjonen er under kontroll og at pelsen rundt øynene begynner å vokse tilbake.

Husk at øyeinfeksjoner kan være smertefulle og ubehagelige for hunden din, så rask behandling er viktig. Ikke prøv å behandle øyeinfeksjoner selv, da feil behandling kan forverre tilstanden. Alltid søk råd og behandling fra en kvalifisert veterinær.

Relatert: Hund flasser og mister pels

Parasitter

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av parasitter, kan dette være et tegn på en parasittinfeksjon, som for eksempel lus eller midd. Det er viktig å ta skritt for å eliminere parasittene og gjenopprette hundens helse. Her er trinnene du kan følge:

 1. Konsulter veterinæren: Begynn med å ta hunden din til veterinæren for en fullstendig vurdering. Veterinæren vil kunne diagnostisere hvilke parasitter som påvirker hunden og gi deg råd om riktig behandling.
 2. Parasittkontrollprodukter: Veterinæren kan anbefale passende parasittkontrollprodukter, som luse- eller middmidler, avhengig av hvilken type parasitt som er involvert. Disse produktene kan være aktuelle for påføring på huden eller i form av orale medisiner.
 3. Miljøbehandling: Midd og lus kan overleve i hundens omgivelser, så det kan være nødvendig å rengjøre og behandle hundens miljø grundig. Dette kan inkludere støvsuging, vask av sengetøy og rengjøring av andre områder hunden oppholder seg i.
 4. Isolasjon og karantene: Hvis du har flere dyr, bør du sørge for å isolere og karantene den infiserte hunden for å forhindre spredning av parasittene til andre dyr.
 5. Oppfølgingsbesøk: Følg veterinærens instruksjoner nøye og ta hunden tilbake til veterinæren for eventuelle oppfølgingsbesøk for å sikre at parasittinfeksjonen er helt under kontroll og at pelsen rundt øynene begynner å vokse tilbake.

Det er viktig å eliminere parasittene raskt, da de kan forårsake ubehag for hunden og i noen tilfeller føre til alvorlige helseproblemer. Parasittinfeksjoner kan også spre seg til andre dyr i husstanden, så det er viktig å behandle og forebygge infeksjoner grundig.

Relatert: Hund mister pels

Traumer eller skader

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av traumer eller skader, er det viktig å gi riktig omsorg for å fremme helbredelse og forhindre ytterligere skade. Her er trinnene du kan ta:

 1. Vurder omfanget av skaden: Undersøk nøye området rundt hundens øyne for tegn på sår, blåmerker, hevelse eller andre fysiske skader. Dette kan hjelpe deg med å vurdere alvorlighetsgraden av traumet.
 2. Besøk veterinæren: Selv om skaden virker mild, er det viktig å konsultere en veterinær. Noen skader som ikke behandles riktig, kan føre til komplikasjoner. Veterinæren kan gi deg en nøyaktig diagnose og anbefalinger for behandling.
 3. Rengjøring og desinfeksjon: Hvis det er sår eller åpne skader rundt øynene, følg veterinærens instruksjoner for rengjøring og desinfeksjon av området. Dette hjelper til med å forhindre infeksjoner.
 4. Beskytt øynene: Hvis hunden din har en tendens til å klø eller gnisse øynene på grunn av ubehag, kan det være nødvendig å bruke en spesiell krage (f.eks. en Elizabethan-krage) for å forhindre ytterligere skade.
 5. Medisinsk behandling: Veterinæren kan forskrive medisiner, som øyedråper eller salver, for å hjelpe til med helbredelsen og lindre eventuell smerte eller irritasjon.
 6. Følg veterinærens råd: Følg nøye veterinærens råd for medisinering og omsorg. Ta hunden tilbake til veterinæren for eventuelle oppfølgingsbesøk for å sikre at sårene leges riktig.

Husk at skader rundt øynene kan være smertefulle og potensielt alvorlige. Ved å ta hunden din til veterinæren og gi riktig omsorg, kan du bidra til en raskere og mer effektiv helbredelse. Unngå å forsøke å behandle alvorlige skader selv, da dette kan føre til komplikasjoner.

Infeksjoner

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av en hudinfeksjon, er det viktig å håndtere infeksjonen raskt for å forhindre at den sprer seg og forårsaker ytterligere skade. Her er trinnene du kan følge for å behandle pelsproblemet forårsaket av en infeksjon:

 1. Konsulter veterinæren: Begynn med å ta hunden din til veterinæren for en grundig vurdering og diagnose. Veterinæren vil kunne fastslå om det er en hudinfeksjon og hvilken type infeksjon det dreier seg om.
 2. Medisinsk behandling: Veterinæren vil sannsynligvis foreskrive antibiotika eller antifungale medisiner, avhengig av typen infeksjon. Følg nøyaktig veterinærens instruksjoner for medisinering.
 3. Rengjøring: Rengjør forsiktig området rundt øynene med en myk, fuktig klut eller steril øyevask. Dette hjelper med å fjerne eventuell utflod og holde området rent.
 4. Unngå irritanter: Hindre hunden i å klø eller gnisse øynene, da dette kan forverre infeksjonen. Dette kan kreve bruk av en krage eller andre midler for å forhindre at hunden når øynene.
 5. Følg opp: Ta hunden tilbake til veterinæren for eventuelle oppfølgingsbesøk for å sikre at infeksjonen er under kontroll, og at pelsen rundt øynene begynner å vokse tilbake som den skal.

Det er viktig å behandle hudinfeksjoner raskt, da ubehandlede infeksjoner kan føre til alvorlige komplikasjoner. Følg nøye veterinærens råd og behandlingsplan for å sikre at hunden din får riktig behandling og kan komme seg fra infeksjonen.

Genetiske faktorer

Hvis hunden din mister pels rundt øynene på grunn av genetiske faktorer, kan dette være relatert til rasen eller familiens genetiske predisposisjon. Visse hunderaser er mer tilbøyelige til visse pelsproblemer enn andre på grunn av deres genetiske arv. Hårtap rundt øynene kan være en del av denne genetiske disposisjonen. Her er hva du kan gjøre:

 1. Aksepter at det kan være en genetisk faktor: Hvis veterinæren har utelukket andre årsaker til pelsproblemet og mener det er genetisk betinget, må du være klar over at dette kan være en permanent tilstand som er knyttet til hundens arv.
 2. God generell pleie: Selv om det er en genetisk faktor, er det viktig å opprettholde god generell pelspleie for hunden din. Dette inkluderer regelmessig børsting og et sunt kosthold for å støtte sunn hud og pels.
 3. Beskytt øynene: Siden hunden din kan være mer utsatt for pelsproblemer rundt øynene på grunn av genetiske faktorer, er det viktig å beskytte øynene. Dette kan inkludere bruk av en solbrille eller øyebeskyttelse når hunden er ute i sterkt sollys eller støvete omgivelser.
 4. Regelmessige veterinærkontroller: Fortsett med regelmessige veterinærkontroller for å overvåke hundens helse og hudtilstand. Veterinæren kan gi råd om hvordan du best kan håndtere eventuelle spesifikke pelsproblemer som kan oppstå på grunn av genetiske faktorer.

Husk at genetiske faktorer kan spille en stor rolle i hundens helse og utseende, og det er viktig å gi hunden din den beste omsorgen du kan, selv om visse pelsproblemer kan være uunngåelige på grunn av genetiske årsaker.

Referanser

Om forfatteren