Basset Fauve de Bretagne valper

Basset Fauve de Bretagne er en gammel fransk jakthund som er kjent for sin vennlige og kosete personlighet. Lær mer om Basset Fauve de Bretagne.

Valper av denne rasen er sjarmerende og fulle av liv, og de er en glede å ha i huset.

Historie

Basset Fauve de Bretagne har en lang og stolt historie som går tilbake til 1500-tallet. Rasen ble utviklet i Bretagne, Frankrike, og ble opprinnelig brukt til å jakte på hare, rev og andre småvilt.

Utseende

Basset Fauve de Bretagne er en middels stor hund med en lang kropp og korte ben. De har en rødbrun pels som er tett og silkeaktig.

Personlighet

Basset Fauve de Bretagne er kjent for sin vennlige og kosete personlighet. De er gode familiehunder og er glad i barn. De er også ganske aktive og trenger regelmessig mosjon.

Helse

Basset Fauve de Bretagne er generelt en sunn rase, men de kan være utsatt for noen helseproblemer, inkludert:

 • Degenerative myelopati (DM)
 • Patellaluksasjon
 • Øyeproblemer

Relatert: Grosser Schweizer Sennenhund valp

Omsorg

Basset Fauve de Bretagne er relativt enkle å ta vare på. De trenger regelmessig mosjon, samt daglig børsting for å holde pelsen ren og sunn.

Valper

Basset Fauve de Bretagne valper er født i kull på 5-8 valper. De er født med lukkede øyne og ører, og de begynner å gå når de er rundt 3 uker gamle.

Pris

Prisen på en Basset Fauve de Bretagne valp varierer avhengig av oppdretter og region. Generelt sett koster valper av denne rasen mellom 15 000 og 25 000 kroner.

Relatert: Blanding av Golden retriever og puddel

Hvor kan jeg finne en Basset Fauve de Bretagne valp?

Det beste stedet å finne en Basset Fauve de Bretagne valp er hos en anerkjent oppdretter. Oppdrettere kan gi deg informasjon om rasen og hjelpe deg med å finne en valp som er riktig for deg.

Spørsmål og svar

Hvor mye koster det å holde en Basset Fauve de Bretagne?

Kostnaden for å holde en Basset Fauve de Bretagne varierer avhengig av en rekke faktorer, inkludert mat, veterinærutgifter og andre utgifter. Generelt sett koster det rundt 10 000 kroner i året å holde en Basset Fauve de Bretagne.

Hvor lang tid lever en Basset Fauve de Bretagne?

Basset Fauve de Bretagne lever vanligvis i 10-12 år.

Relatert: Strihåret dachs valp

Er Basset Fauve de Bretagne en god familiehund?

Basset Fauve de Bretagne er en god familiehund for aktive familier. De er vennlige og kosete, og de er gode med barn.

Basset Fauve de Bretagne er en flott rase for familier som leter etter en vennlig og kosete hund. Valper av denne rasen er sjarmerende og fulle av liv, og de er en glede å ha i huset.

Ytterligere informasjon

Her er noen tilleggsfakta om Basset Fauve de Bretagne valper:

 • De begynner å leke når de er rundt 4 uker gamle.
 • De er fullt utviklet når de er rundt 2 år gamle.
 • De er vanligvis glade og livlige, men de kan også være litt late.

Tips for å ta vare på en Basset Fauve de Bretagne valp:

 • Gi valpen din mye kjærlighet og oppmerksomhet.
 • Ta valpen din med på regelmessige turer og lek.
 • Start med å trene valpen din på grunnleggende kommandoer så snart som mulig.
 • Ta valpen din med til veterinæren for regelmessige kontroller.

Med riktig omsorg og oppmerksomhet vil din Basset Fauve de Bretagne valp vokse opp til å bli en flott hund som vil gi deg mange år med glede.

år du har fått en Basset Fauve de Bretagne valp, er det viktig å starte med opplæring og sosialisering så snart som mulig. Dette vil hjelpe valpen din å vokse opp til å bli en velbalansert og veltilpasset hund.

Relatert: Bedlington terrier valper

Opplæring

Basset Fauve de Bretagne valper er relativt enkle å trene. De er intelligente og lærevillige, og de er motivert av godbiter og ros.

Det er viktig å starte med grunnleggende kommandoer, for eksempel sitte, bli og ned. Du kan også starte med å trene valpen din på å gå i bånd.

Det er best å trene valpen din i korte økter på 5-10 minutter hver dag. Start med å trene i et rolig miljø, og øk gradvis vanskelighetsgraden og varigheten av treningsøktene etter hvert som valpen din lærer.

Sosialisering

Sosialisering er like viktig som opplæring. Det er viktig å eksponere valpen din for forskjellige mennesker, dyr og miljøer fra en tidlig alder.

Ta valpen din med på turer i nabolaget, til parken og til andre offentlige steder. La valpen din møte nye mennesker og dyr, og gi den ros og oppmuntring når den oppfører seg bra.

Relatert: Border collie og Buhund

Tips for å sosialisere Basset Fauve de Bretagne valper

 • Start med å eksponere valpen din for rolige og trygge situasjoner.
 • Øk gradvis eksponeringen for mer utfordrende situasjoner.
 • Vær tålmodig og positiv.
 • Ikke tving valpen din til å gjøre noe den er redd for.

Erfaringer med Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne er en flott rase for familier som leter etter en vennlig og kosete hund. De er kjærlige og hengivne, og de er gode med barn. De er også ganske aktive og trenger regelmessig mosjon.

Her er noen erfaringer fra eiere av Basset Fauve de Bretagne:

 • “Min Basset Fauve de Bretagne er den beste hunden jeg noen gang har hatt. Han er så snill og kjærlig, og han elsker å leke. Han er også veldig aktiv, og han liker å gå lange turer.”
 • “Basset Fauve de Bretagne er en flott familiehund. De er vennlige og kosete, og de er gode med barn. De er også ganske lette å trene.”
 • “Jeg har alltid hatt Basset Hounds, og jeg ble nylig introdusert for Basset Fauve de Bretagne. Jeg er så glad for at jeg gjorde det! De er like gode som Basset Hounds, men de er litt mindre og lettere å håndtere.”

Her er noen utfordringer med Basset Fauve de Bretagne:

 • De kan være litt stae, så det er viktig å være tålmodig og konsekvent med treningen.
 • De kan også være litt late, så det er viktig å oppmuntre dem til å være aktive.
 • De er utsatt for noen helseproblemer, inkludert Degenerative myelopati (DM), Patellaluksasjon og Øyeproblemer. Det er viktig å ta hunden din til veterinæren for regelmessige kontroller for å oppdage eventuelle helseproblemer tidlig.

Totalt sett er Basset Fauve de Bretagne en flott rase for familier som leter etter en vennlig og kosete hund. De er kjærlige og hengivne, og de er gode med barn. De er også ganske aktive og trenger regelmessig mosjon.

Referanser

Om forfatteren