Liten hunderase som ikke bjeffer

Det finnes flere små hunderaser som generelt sett er kjent for å være relativt stille og bjeffe mindre enn andre raser. Få en oversikt over små hunderaser som ikke bjeffer.

Liten hunderase som ikke bjeffer

Det finnes flere små hunderaser som generelt sett er kjent for å være relativt stille og bjeffe mindre enn andre raser. Selvfølgelig kan det være individuelle forskjeller innenfor hver rase, men her er noen raser som ofte nevnes som mindre bjeffende:

 1. Bichon Frisé: Disse hundene er små, vennlige og intelligente. De er generelt rolige og har en tendens til å være mindre bjeffende sammenlignet med noen andre raser.
 2. Cavalier King Charles Spaniel: Dette er en kjærlig og mild hund som vanligvis ikke er spesielt bjeffete. De er glade i å være sammen med mennesker og er generelt rolige og fredelige.
 3. Basenji: Basenji-rasen er kjent for sin unike lyd, som ofte beskrives som en slags “yodel” eller “gjøke”-lyd. De bjeffer sjelden, men kan være vokale på andre måter.
 4. Whippet: Dette er en rase innenfor gruppen av mynde-raser. Whippets er raske og elegante, men også relativt stille. De er kjent for å være rolige og fredelige i hjemmet.
 5. Shih Tzu: Shih Tzu-hunder er små og sjarmerende. De er vanligvis ikke spesielt bjeffete, men kan ha en tendens til å bjeffe når de blir veldig oppspilte eller usikre.

Det er viktig å merke seg at hunder er individuelle, og selv om en rase generelt sett er mindre bjeffete, kan det fortsatt være variasjoner fra hund til hund. Det er også viktig å huske at trening, oppdragelse og sosialisering spiller en viktig rolle i en hunds atferd, inkludert hvor mye de bjeffer.

Relatert: Hund som ikke bjeffer

Hvilke hunderaser bjeffer lite?

Selv om bjeffemengden kan variere fra individ til individ, er her noen flere hunderaser som generelt sett anses for å være mindre bjeffete:

 1. Puddel: Pudler er intelligente, aktive og ofte ikke spesielt bjeffete. De kommer i forskjellige størrelser, inkludert toy, dverg og standard.
 2. Newfoundlandshund: Til tross for sin store størrelse er Newfoundlandshunden vanligvis rolig og ikke særlig bjeffete. De er kjent for sitt rolige temperament og sin kjærlige natur.
 3. Bullmastiff: Dette er en rolig og beskyttende rase som vanligvis ikke er spesielt bjeffete. De har en tendens til å være stille og reserverte, men kan gi fra seg dype og kraftige bjeff når de føler seg truet.
 4. Skotsk hjortehund (Scottish Deerhound): Denne rasen er kjent for sin eleganse og fredelige natur. De er generelt ikke veldig bjeffete og er kjent for å være rolige og hengivne følgesvenner.
 5. Engelsk bulldog: Engelsk bulldog er en rolig og avslappet rase som vanligvis ikke bjeffer mye. De har en tendens til å være mer stille og snøftende enn å gi fra seg høye bjeffelyder.

Husk at selv om disse rasene er kjent for å være mindre bjeffete, er det individuelle forskjeller innenfor hver rase. Trening, oppdragelse og sosialisering spiller en viktig rolle i å forme en hunds atferd, inkludert hvor mye de bjeffer.

Relatert: Hunderaser som bjeffer mye

Bichon Frisé

Bichon Frisé er en populær liten hunderase som ofte blir ansett som en mindre bjeffende rase. Disse hundene er kjent for sitt vennlige vesen, sitt søte utseende og sitt krøllete hvite pels. Bichon Frisés er generelt sett rolige, lekne og kjærlige følgesvenner.

Selv om ingen hunderase er helt fri for bjeffing, har Bichon Frisés ofte en tendens til å være mindre bjeffete sammenlignet med noen andre raser. De er kjent for å være sosiale og elsker å være sammen med familien sin. Dette kan bidra til at de ikke bjeffer like mye som noen andre raser som kan bli mer nervøse eller separasjonsangste.

Det er imidlertid viktig å huske at individuelle forskjeller kan forekomme, og at hver hund har sin egen personlighet. Noen Bichon Frisés kan være mer tilbøyelige til å bjeffe enn andre avhengig av hvordan de er oppdratt, sosialisert og håndtert. Riktig trening, tidlig sosialisering og konsekvent oppdragelse kan bidra til å forme en Bichon Frisé til å være en lydig og mindre bjeffende følgesvenn.

Relatert: Unghund bjeffer på andre hunder

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel er en vakker liten hunderase kjent for sin kjærlige natur og sitt vennlige vesen. Disse hundene er kjent for å være gode følgesvenner og er ofte mindre bjeffete sammenlignet med noen andre raser.

Cavalier King Charles Spaniels er generelt sett rolige og fredelige hunder. De har en tendens til å være veldig sosiale og elsker å være i nærheten av sine eiere. Deres kjærlige og tillitsfulle natur gjør dem ofte mindre tilbøyelige til overdreven bjeffing.

Selv om ingen hunderase er helt fri for bjeffing, har Cavalier King Charles Spaniels et rykte for å være relativt stille og ikke spesielt bjeffete. Det er imidlertid viktig å merke seg at individuelle forskjeller kan forekomme, og noen hunder kan være mer tilbøyelige til å bjeffe av ulike årsaker, for eksempel hvis de føler seg usikre eller engstelige.

Som med enhver hund er det viktig å gi riktig trening, oppdragelse og sosialisering for å hjelpe til med å forme ønsket atferd. Gjennom positiv forsterkning og konsekvent trening kan du bidra til å opprettholde rolig atferd og minimere overdreven bjeffing hos en Cavalier King Charles Spaniel.

Relatert: Hund bjeffer på lyder

Basenji

Basenji er en spesiell hunderase som er kjent for sin unike lyd og sin tendens til å være mindre bjeffete sammenlignet med mange andre raser. Denne rasen kommer opprinnelig fra Sentral-Afrika og har en rekke særegenheter.

Det som gjør Basenji spesiell er at den ikke har en normal bjeffelyd. I stedet lager den en slags unik lyd som ofte beskrives som en blanding av et yodel og en gjøk. Denne lyden kalles gjerne “ululering”. Dette betyr ikke at Basenji ikke kan lage lyd i det hele tatt, men den har en tendens til å være mindre bjeffete og mer vokal på andre måter.

Basenji-rasen er kjent for å være intelligent, selvstendig og energisk. De er også ofte renslige og er kjent som gode selvpusser. Selv om de ikke bjeffer så mye som andre raser, betyr det ikke nødvendigvis at de er stille hunder. Basenji kan fortsatt uttrykke seg gjennom ululering, sutring og andre vokale lyder.

Som med enhver hund er det viktig å gi Basenji riktig trening, oppdragelse og sosialisering for å hjelpe til med å forme ønsket atferd. Det kan være nyttig å lære dem alternative måter å kommunisere på og kanalisere deres energi på positive måter.

Whippet

Whippet er en sjarmerende hunderase som tilhører kategorien mynder. Disse hundene er kjent for sin eleganse, smidighet og raske løping. Når det gjelder bjeffing, er Whippets generelt sett betraktet som en rase som ikke er spesielt bjeffete.

Whippets er rolige og fredelige hunder som ofte er glade for å slappe av og tilbringe tid sammen med familien sin. Selv om de kan gi fra seg noen lyder når de er glade eller begeistret, har de en tendens til å være mindre bjeffete sammenlignet med mange andre raser. Deres natur som mynder gjør at de er mer tilbøyelige til å uttrykke seg gjennom kroppsspråk og holdning enn gjennom overdreven bjeffing.

Det er imidlertid viktig å merke seg at individuelle forskjeller kan forekomme, og noen Whippets kan være mer vokale eller bjeffete enn andre avhengig av deres personlighet og oppdragelse. Riktig trening, sosialisering og oppmerksomhet på å håndtere eventuelle angst- eller fryktrelaterte problemer kan bidra til å opprettholde en rolig og mindre bjeffende atferd hos Whippets.

Som med enhver hund er det viktig å gi Whippet riktig stimulering, mosjon og oppmerksomhet for å sikre at de er lykkelige og tilfredsstilte.

Shih Tzu

Shih Tzu er en liten hunderase som er kjent for sitt søte utseende, lange pels og vennlige temperament. Når det gjelder bjeffing, varierer det fra individ til individ, men generelt sett er Shih Tzu-hunder ikke spesielt bjeffete sammenlignet med enkelte andre raser.

Shih Tzu er kjent for å være kjærlige og sosiale hunder. De trives godt i familiemiljøer og liker å være rundt mennesker. På grunn av deres rolige og avbalanserte natur, har de en tendens til å være mindre tilbøyelige til overdreven bjeffing. De kan imidlertid bjeffe når de blir oppspilte, uttrykke glede eller når de ønsker å oppmerksomhet.

Det er viktig å merke seg at bjeffing kan være et naturlig uttrykk for kommunikasjon hos hunder, og det er ikke realistisk å forvente at en hund ikke vil bjeffe i det hele tatt. Riktig trening, oppdragelse og sosialisering spiller en viktig rolle i å opprettholde ønsket atferd hos en Shih Tzu. Ved å gi dem tilstrekkelig fysisk aktivitet, mentale utfordringer og positiv forsterkning kan man bidra til å kontrollere bjeffing og oppmuntre til ønsket atferd.

Husk at hver Shih Tzu er unik, og individuelle forskjeller i personlighet og oppvekst kan påvirke bjeffemønsteret deres. Tidlig sosialisering og eksponering for forskjellige miljøer, lyder og situasjoner kan også bidra til å redusere overdreven bjeffing hos Shih Tzu.

Hvilken hunderase er lettest å dressere?

Når det gjelder dressur og lydighetstrening, er det flere hunderaser som generelt sett er kjent for å være lette å trene på grunn av deres intelligens, samarbeidsvillighet og lærevillighet. Her er noen av hunderasene som ofte anses å være enklere å trene:

 1. Border Collie: Border Collies regnes ofte som en av de mest intelligente hunderasene. De er ivrige etter å lære og har en naturlig sterk arbeids- og samarbeidsdrift.
 2. Puddel: Pudler er også kjent for sin intelligens og lettlærthet. De er ofte raske til å forstå kommandoer og er motiverte for å behage eierne sine.
 3. Golden Retriever: Golden Retrievers er kjent for sin vennlige og hengivne natur. De er ivrige etter å lære og har en sterk ønske om å gjøre eierne sine fornøyde.
 4. Doberman Pinscher: Doberman Pinschers er intelligente, oppmerksomme og lærevillige hunder. De har en naturlig beskyttende natur og er kjent for sin evne til å bli dyktige tjenestehunder.
 5. Schæferhund: Tysk schæferhund er en allsidig rase som ofte brukes som tjenestehunder, politihunder og redningshunder. De er smarte, hengivne og lettlærte.

Det er viktig å merke seg at individuelle forskjeller innenfor hver rase kan påvirke treningsevnen til en hund. Noen hunder kan være mer motiverte av belønninger, mens andre kan være mer motiverte av ros og oppmerksomhet. Uansett rase er det viktig å bruke positive metoder, være konsekvent og tålmodig under treningen for å oppnå de beste resultatene.

Referanser

Om forfatteren