Hvordan lære hunden å spille død

Et av de mest imponerende triksene du kan lære hunden din, er å “spille død.” Lær hvordan du skal lære hunden å spille død.

Hunden er ikke bare menneskets beste venn, den er også en utrolig intelligent og lærevillig skapning. Å lære hunden din triks kan være en morsom og givende opplevelse for både deg og din firbente venn. Et av de mest imponerende triksene du kan lære hunden din, er å “spille død.” Dette trikset får folk til å måpe og le, samtidig som det viser hvor flink og intelligent hunden din er. I denne artikkelen vil vi utforske trinn-for-trinn metoder for å lære hunden din å spille død, slik at du kan imponere venner og familie med din dyktige hund.

Forberedelse er nøkkelen

Før du begynner å lære hunden din å spille død, er det viktig å sørge for at du har de riktige verktøyene og rammene på plass. Her er noen viktige forberedelser du bør vurdere:

 1. Velg riktig tidspunkt: Velg et tidspunkt når hunden din er rolig og avslappet. Unngå å prøve dette trikset når hunden er hyperaktiv eller ukonsentrert.
 2. Belønninger: Ha noen deilige godbiter eller favorittleker tilgjengelig som belønning for hunden din. Dette vil motivere den til å lære trikset raskere.
 3. Tålmodighet: Vær forberedt på å være tålmodig. Læring tar tid, og det er viktig å ikke bli frustrert eller sint på hunden din hvis den ikke forstår med en gang.

Grunnleggende lydighetstrening

Før du kan lære hunden din å spille død, må den ha en solid grunnleggende lydighetstrening på plass. Dette inkluderer kommandoer som “sitte,” “ligge” og “bli.” Hvis hunden din allerede har disse kommandoene under beltet, er det enklere å gå videre til trikset “spille død.” Hvis ikke, bør du bruke tid på å trene hunden din på disse grunnleggende kommandoene først.

Relatert: Tegn på understimulert hund

Lær “ligge ned” kommandoen

For å lære hunden din å spille død, må du først sørge for at den er komfortabel med å ligge ned på kommando. Her er trinnene for å lære hunden din “ligge ned”:

 1. Ta noen godbiter i hånden din.
 2. Stå foran hunden din og vis den en godbit. La den se og lukte godbiten, men ikke gi den til hunden ennå.
 3. Hold godbiten rett foran hundens nese og be den om å “ligge ned” mens du fører godbiten ned mot bakken. Du kan bruke kommandoen “ligge” eller “ned,” men vær konsekvent og bruk den samme kommandoen hver gang.
 4. Når hunden din ligger ned, belønn den umiddelbart med godbiten og gi masse ros. Dette hjelper hunden din med å forstå at den har gjort noe riktig.
 5. Gjenta dette flere ganger til hunden din responderer på kommandoen “ligge ned” uten å nøle.

Hvordan lære hunden å dekke?

Å lære hunden å “dekke” eller ligge ned på kommando er en nyttig og grunnleggende ferdighet som bidrar til god lydighet og styrker båndet mellom deg og din firbente venn. Her er en trinn-for-trinn guide for å lære hunden din å dekke:

Trinn 1: Forberedelse

Før du begynner treningen, må du sørge for at du har følgende:

 • Godbiter: Ha noen små, smakfulle godbiter tilgjengelig som belønning for hunden din.
 • En rolig treningsplass: Velg en stille og distraksjonsfri plass for treningen, gjerne i hjemmet ditt eller i en inngjerdet hage.
 • Tålmodighet: Vær forberedt på å være tålmodig, da læring tar tid, spesielt hvis hunden din er nybegynner i trening.

Trinn 2: Få hunden til å sitte

Start med å få hunden din til å sitte. Dette er en enkel kommando som de fleste hunder allerede kjenner, men hvis hunden din ikke kjenner “sitt,” kan du trene på det først. Her er hvordan du får hunden til å sitte:

 1. Ta en godbit i hånden din og vis den til hunden din for å få oppmerksomheten dens.
 2. Hold godbiten rett foran hundens nese og hev den sakte opp over hodet. Dette vil føre til at hunden løfter hodet for å følge godbiten, og naturligvis vil den gå over til sittestilling for å følge den.
 3. Når hunden din sitter, gi den umiddelbart godbiten og gi ros. Si “sitt” samtidig som du gir kommandoen, slik at hunden begynner å forstå betydningen.

Trinn 3: Innføring av “dekk” kommandoen

Når hunden din kan sitte på kommando, kan du begynne å lære “dekk.” Her er trinnene:

 1. Få hunden din til å sitte foran deg.
 2. Ha en godbit i hånden din, men hold den denne gangen rett foran hundens nese og senk den ned mot bakken. Be hunden om å “dekk” eller “ligge ned” mens du fører godbiten ned.
 3. Når hunden din ligger ned, gi den umiddelbart godbiten og bruk kommandoen “dekk” samtidig. Husk å gi rikelig med ros når den utfører riktig.
 4. Gjenta øvelsen flere ganger. Hver gang hunden din ligger ned på kommando, gi den en godbit og ros. Gradvis kan du øke varigheten av “dekk” ved å vente litt lenger før du gir godbiten.

Trinn 4: Generalisering og distraksjoner

Når hunden din begynner å forstå kommandoen “dekk” i en kontrollert innstilling, er det på tide å generalisere den til ulike situasjoner og legge til distraksjoner. Her er noen tips:

 • Prøv “dekk” kommandoen i forskjellige rom i huset.
 • Gjør øvelsen utendørs i hagen din.
 • Legg til flere distraksjoner, som å ha andre familiemedlemmer til stede eller bruke leker og lyder for å se om hunden din fortsatt følger kommandoen.

Trinn 5: Konsistens og belønning

For å sikre at hunden din forstår og beholder kommandoen “dekk,” må du være konsekvent i treningen og belønningen. Her er noen tips:

 • Belønn hunden din hver gang den utfører “dekk” korrekt, selv om du bare trener kort tid.
 • Gradvis øk varigheten før du gir godbiten, men fortsett å belønne for å opprettholde positiv forsterkning.
 • Bruk kommandoen “dekk” hver gang du vil at hunden skal ligge ned, slik at den blir vant til å svare på det.

Trinn 6: Vær tålmodig og positiv

Husk at læring tar tid, spesielt for hunder som kan variere i evne og hastighet. Vær alltid tålmodig, positiv og kjærlig under treningen. Unngå å bruke straff eller skremmeteknikker, da dette kan forvirre og skremme hunden din.

Introduksjon til å “spille død”

Når hunden din er komfortabel med å ligge ned på kommando, kan du begynne å introdusere “spille død.” Dette trikset innebærer at hunden din ligger ned på siden som om den er død. Her er trinnene for å lære hunden din å spille død:

 1. Få hunden din til å ligge ned ved hjelp av kommandoen “ligge ned.”
 2. Når hunden ligger ned, tar du en godbit i hånden din og fører den forsiktig fra hundens nese over hodet og mot bakken. Dette skal få hunden til å rulle over på siden.
 3. Mens hunden ligger på siden, gi den godbiten og bruk kommandoen “spille død” eller “død” mens du gjør dette. Igjen, vær konsekvent med kommandoen du velger.
 4. Ros og belønn hunden din når den ligger på siden som om den spiller død. Gi den ekstra oppmerksomhet og godbiter for å forsterke at dette er ønsket atferd.
 5. Gjenta øvelsen flere ganger til hunden din blir komfortabel med å ligge på siden og spille død på kommando.

Bygg gradvis opp ferdigheter

Når hunden din har lært grunnleggende “spille død,” kan du begynne å bygge opp varigheten av trikset. Her er noen tips for å gjøre trikset enda mer imponerende:

 1. Øk varigheten gradvis: Begynn med å belønne hunden din for å ligge på siden i bare et sekund eller to. Deretter øker du gradvis varigheten til den kan holde posisjonen i flere sekunder eller til og med minutter.
 2. Legg til en verbal kommando: Når hunden din blir flink til å spille død, kan du legge til en verbal kommando som “bli” eller “vent.” Dette kan hjelpe deg med å kontrollere trikset bedre.
 3. Bruk håndsignaler: I tillegg til verbal kommando, kan du bruke håndsignaler som å peke fingeren mot hunden din når du ønsker at den skal spille død. Dette gir deg enda mer kontroll over trikset.
 4. Øv i ulike omgivelser: Husk å øve trikset i ulike omgivelser og med forskjellige mennesker til stede. Dette vil hjelpe hunden din med å generalisere trikset og utføre det uansett hvor dere er.

Tålmodighet og belønning

Tålmodighet er nøkkelen til å lære hunden din å spille død, og belønning spiller en stor rolle i å motivere den til å fortsette å lære. Her er noen viktige ting å huske på:

 1. Belønning er viktig: Fortsett å belønne hunden din hver gang den utfører trikset riktig. Bruk godbiter, kjærlighet og ros for å vise hunden din at den gjør en flott jobb.
 1. Vær konsekvent: Bruk de samme kommandoene og belønningene hver gang du trener hunden din. Dette hjelper hunden din med å forstå hva som forventes av den.
 2. Vær tålmodig: Hvis hunden din har problemer med å lære trikset, ikke gi opp. Noen hunder kan ta lengre tid å mestre det enn andre. Vær tålmodig og fortsett å trene jevnlig.
 3. Ikke straff: Aldri bruk straff eller skremmeteknikker når du trener hunden din. Dette kan føre til at hunden din blir redd eller stresset og kan hindre læringen.

Vanlige utfordringer

Selv om du følger alle trinnene nøye, kan det oppstå noen vanlige problemer når du prøver å lære hunden din å spille død. Her er noen feilsøkingstips:

 1. Hunden ruller ikke over: Hvis hunden din ikke ruller over på siden når du fører godbiten over hodet, kan du prøve å bruke en mer fristende godbit eller gjøre bevegelsen langsommere og tydeligere.
 2. Hunden reiser seg for tidlig: Hvis hunden din reiser seg før du har gitt kommandoen for å avslutte trikset, må du gå tilbake til å belønne den for å ligge på siden i kortere tid og gradvis øke varigheten.
 3. Hunden blir rastløs: Noen ganger kan hunden din bli rastløs og begynne å bevege seg mens den ligger på siden. I dette tilfellet, prøv å holde hunden oppmerksom ved å gi små belønninger og ros gjennom hele trikset.
 4. Manglende interesse: Hvis hunden din virker uinteressert i å lære trikset, kan du prøve å gjøre treningen mer morsom ved å inkludere leker eller å trene i et nytt miljø.

Avsluttende tanker

Å lære hunden din å spille død er en gøy og imponerende ferdighet som vil glede både deg og din firbente venn. Ved å følge trinnene i denne artikkelen, kan du bygge en sterkere forbindelse med hunden din og imponere andre med dens intelligens og ferdigheter.

Husk at trening krever tålmodighet og positiv forsterkning. Vær alltid snill og kjærlig med hunden din, og gi den den oppmerksomheten og belønningen den fortjener.

Gjennom nøye forberedelse, grundig trening og ved å ta hensyn til hundens individuelle behov, vil du kunne lykkes med å lære hunden din å spille død. Del denne ferdigheten med stolthet, og nyt hundens glede over å utføre trikset hver gang. Med innsats og hengivenhet kan du skape spesielle øyeblikk sammen med din trofaste følgesvenn som varer livet ut.

Konklusjon

Å lære hunden din å spille død kan være en morsom og givende opplevelse for både deg og din firbente venn. Det krever tålmodighet, konsistens og positiv forsterkning for å oppnå suksess. Når hunden din mestrer dette trikset, vil du kunne imponere venner og familie med dens intelligens og ferdigheter.

Husk at hver hund er unik, og noen kan lære trikset raskere enn andre. Vær alltid tålmodig og vennlig under treningen, og vær klar til å tilpasse tilnærmingen din basert på hundens behov og personlighet.

Så, ta deg tid til å trene og ha det gøy med hunden din mens dere utforsker nye triks og ferdigheter sammen. Med riktig innsats og kjærlighet kan du oppnå imponerende resultater og styrke båndet mellom deg og din trofaste følgesvenn.

Referanser

Om forfatteren