Hvordan lære hunden å rulle rundt

Å lære hunden din å rulle rundt kan være en morsom og imponerende triks å lære dem. Lær hvordan du skal lære hunden å rulle rundt.

Lære hunden triks

Å lære hunden triks er en flott måte å stimulere dem mentalt, styrke båndet mellom deg og hunden din, og ha det gøy sammen. Her er noen generelle trinn du kan følge når du lærer hunden triks:

 1. Velg trikset: Velg et triks som passer for hunden din og interesserer deg begge. Noen vanlige triks inkluderer å gi labb, rulle rundt, hente, hoppe gjennom en ring, snurre rundt, gi en high five, osv.
 2. Bli kjent med kommandoen: Bestem en kommando eller et signal som er knyttet til trikset. Bruk enkle og tydelige kommandoord som “rull”, “labb”, “hopp”, osv. Det er også nyttig å ha en håndbevegelse eller et visuelt signal for å forsterke kommandoen.
 3. Bruk positiv forsterkning: Bruk belønninger som godbiter, ros, klapp eller leker som positiv forsterkning når hunden utfører trikset riktig. Belønn hunden umiddelbart etter at trikset er gjort for å forsterke riktig atferd.
 4. Del trikset i mindre trinn: Bryt trikset ned i mindre deler og lær hunden ett trinn om gangen. For eksempel, hvis du lærer hunden å rulle, kan du først belønne når den legger seg på siden, deretter når den ruller litt, og gradvis bygge opp til en full rulling.
 5. Bruk klikkertrening (valgfritt): Klikkertrening kan være nyttig når du lærer triks. Bruk en klikker eller en verbal klikkelyd for å markere riktig atferd, og følg deretter opp med en belønning. Dette hjelper hunden å forstå tydeligere hva som er ønsket atferd.
 6. Vær tålmodig og konsekvent: Ha realistiske forventninger og vær tålmodig når du lærer triks. Noen hunder kan lære raskere enn andre, så tilpass tempoet til hunden din. Vær også konsekvent med kommandoer, belønninger og forsterkning for å unngå forvirring.
 7. Hyppig trening: Øv regelmessig, men i korte treningsøkter for å unngå å overbelaste hunden eller miste oppmerksomheten. Gjenta treningen jevnlig for å opprettholde triksene og forbedre ferdighetene.
 8. Ha det gøy: Husk at trening skal være morsomt og positivt for både deg og hunden din. Vær entusiastisk, gi mye ros og oppmuntring underveis.

Husk at ikke alle hunder lærer på samme måte eller i samme tempo. Noen hunder kan trenge mer tid og tålmodighet enn andre. Hvis du støter på problemer under treningen, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell hundetrener som kan gi deg mer spesifikk veiledning basert på hunden din og trikset du prøver å lære.

Relatert: Hvorfor ruller hunder seg i møkk

Forslag til triks du kan lære hunden

Her er noen triks som du kan lære hunden din:

 1. Gi labb: Lær hunden å gi deg labben når du ber om det. Dette trikset kan enkelt læres ved å belønne hunden når den legger labben i hånden din.
 2. Rull rundt: Lær hunden å rulle rundt på kommando. Start med å belønne hunden når den ligger på siden, og gradvis bygg opp til en komplett rulling.
 3. Snurre rundt: Lær hunden å snurre rundt i en sirkulær bevegelse. Bruk en belønning for å guide hunden til å følge godbiten eller håndbevegelsen din.
 4. Hente: Lær hunden å hente og bringe en gjenstand til deg. Start med å belønne hunden når den tar gjenstanden i munnen, og jobb deg gradvis opp til å bringe den tilbake til deg.
 5. High five: Lær hunden å gi deg en high five med labben. Belønn hunden når den berører hånden din med labben.
 6. Spinn: Lær hunden å snurre rundt i en retning. Bruk en belønning for å guide hunden til å bevege seg i en sirkulær bevegelse.
 7. Hoppe gjennom en ring: Lær hunden å hoppe gjennom en hul ring. Begynn med å belønne når hunden nærmer seg og går gjennom ringen, og jobb gradvis opp til å hoppe gjennom den.
 8. Bøye seg: Lær hunden å bøye seg ned på kommando. Bruk en belønning for å guide hunden til å senke kroppen mot bakken.
 9. Balanse: Lær hunden å balansere på en gjenstand, for eksempel en balansepute eller en lav planke. Belønn hunden når den klarer å opprettholde balansen.
 10. Dans: Lær hunden å danse med deg. Belønn hunden når den reiser seg på bakbeina og gjør en liten dansende bevegelse.

Husk å tilpasse treningen til hundens individuelle evner og behov, og ha det gøy mens du lærer triksene. Vær tålmodig og belønnende, og gjenta treningen regelmessig for å opprettholde ferdighetene.

Relatert: Hvorfor ruller hunder seg

Lær hunden å rulle rundt

Å lære hunden din å rulle rundt kan være en morsom og imponerende triks å lære dem. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du kan lære hunden din å rulle rundt:

 1. Velg et rolig og komfortabelt sted å trene. Ha noen godbiter eller favorittleker klar som belønning.
 2. Begynn med å få hunden din til å ligge ned ved å bruke kommandoen “ligg” eller “ned”. Belønn hunden når den ligger stille.
 3. Ta en godbit og før den langs hundens nese mot skulderen. Hunden vil vanligvis snu hodet etter godbiten og begynne å følge den med øynene.
 4. Fortsett å bevege godbiten langs hundens skulder og mot ryggen. Hunden vil naturligvis rulle hodet og kroppen for å følge godbiten.
 5. Når hunden begynner å rulle, si “rull rundt” eller et annet valgt kommandoord. Det er viktig å gi kommandoen akkurat når hunden begynner å rulle slik at den kobler kommandoen med handlingen.
 6. Fortsett å bevege godbiten slik at hunden ruller helt rundt og ender opp i en liggende stilling på andre siden. Ros og belønn hunden umiddelbart når den fullfører rullen.
 7. Gjenta trinnene flere ganger, og legg gradvis til en håndbevegelse eller et visuelt signal som kan hjelpe hunden å forstå kommandoen bedre. For eksempel kan du bevege hånden din i en sirkulær bevegelse for å signalisere at hunden skal rulle rundt.
 8. Etter hvert som hunden blir dyktigere, kan du gradvis fjerne bruk av godbiter som en synlig belønning. Bytt til å gi ros, klapp eller annen positiv forsterkning i stedet.
 9. Øv på kommandoen regelmessig i korte treningsøkter for å forsterke læringen. Gradvis kan du øke vanskelighetsgraden ved å be om rulling uten at du bruker godbiten som hjelpemiddel.

Husk at det kan ta tid og tålmodighet å lære hunden din nye triks. Det er viktig å være positiv og gi belønninger når hunden gjør fremskritt. Hvis hunden din sliter eller virker forvirret, kan det være lurt å bryte ned øvelsen i mindre trinn eller søke hjelp fra en profesjonell hundetrener.

Relatert: Hvorfor peser hunden

Velg et rolig og komfortabelt sted å trene

Når du velger et rolig og komfortabelt sted å trene hunden din, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer:

 1. Fri for distraksjoner: Velg et område som er fritt for unødvendige distraksjoner som trafikkstøy, andre dyr eller mennesker. Dette vil hjelpe hunden din med å fokusere bedre på treningen.
 2. God plass: Sørg for at det er nok plass til at hunden din kan bevege seg fritt uten å støte på hindringer eller gjenstander. En åpen gressplen eller et tomt rom kan være ideelt.
 3. Godt lys: Sørg for tilstrekkelig lys, enten naturlig dagslys eller godt kunstig lys, slik at både du og hunden din kan se hverandre tydelig. Dette vil gjøre det enklere å gi og følge visuelle signaler.
 4. Komfortabel temperatur: Pass på at stedet har en behagelig temperatur for både deg og hunden din. Unngå å trene under ekstreme værforhold som ekstrem varme eller kulde.
 5. Sikkerhet: Velg et trygt område der hunden din kan bevege seg uten fare for skader eller uhell. Fjern eventuelle farlige gjenstander eller giftige planter fra området.

Husk at noen hunder kan være mer komfortable med innendørs trening, spesielt hvis de er distraherte av utendørs miljøer. Vurder hundens personlighet og preferanser når du velger det beste stedet å trene.

Relatert: Hvorfor angriper hunder

Hvordan lære hunden å snurre rundt?

Å lære hunden din å snurre rundt, også kjent som “snurre” eller “svinge”, er en morsom triks som kan imponere. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du kan lære hunden din å snurre rundt:

 1. Begynn med å ha godbiter eller belønninger klare.
 2. Begynn med å få hunden din til å stå foran deg i en avslappet posisjon.
 3. Ta en godbit i hånden og vis den til hunden for å få oppmerksomheten dens.
 4. Beveg hånden med godbiten forsiktig langs hundens snute og videre mot siden av hodet. Målet er å lede hunden til å snu hodet i retning av godbiten.
 5. Når hunden snur hodet i retning av godbiten, skal den naturligvis begynne å bevege kroppen i den samme retningen.
 6. Samtidig som hunden snur seg, sier du “snurr” eller et annet valgt kommandoord. Dette hjelper hunden å assosiere handlingen med kommandoen.
 7. Belønn hunden med godbiten og ros når den fullfører en delvis snurring rundt. Start med en kvart eller halv snurring og jobb deg gradvis opp til en full snurring rundt.
 8. Gjenta treningen i korte økter og øk gradvis forventningene ved å vente på at hunden fullfører en komplett snurring før du gir belønning.
 9. Når hunden blir dyktigere, kan du gradvis redusere bruk av godbiter som synlig belønning og heller belønne med ros og fysisk berøring.
 10. Øv på kommandoen regelmessig og varier posisjonene der du trener hunden, for å styrke læringen og generalisere trikset.

Husk å være tålmodig og positiv under treningen. Noen hunder kan lære trikset raskere enn andre, så tilpass tempoet til hundens individuelle behov. Hvis hunden din blir forvirret eller har problemer med å lære trikset, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell hundetrener for veiledning.

Relatert: Hvorfor jokker hunder

Hvordan lære hunden å stå og bli der?

Å lære hunden din å stå og bli på kommando er en nyttig ferdighet som kan være nyttig i ulike situasjoner. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du kan lære hunden din å stå og bli:

 1. Start med å få hunden til å stå foran deg i en avslappet posisjon.
 2. Bruk en godbit eller en belønning for å få hundens oppmerksomhet.
 3. Be hunden om å sitte eller stå, avhengig av hva som er mer naturlig for hunden din.
 4. Når hunden står i en oppreist posisjon, si tydelig og rolig “stå” eller “stå stille” mens du gir en håndbevegelse med å peke nedover med håndflaten.
 5. Belønn umiddelbart hunden med godbiten eller annen positiv forsterkning når den står stille. Ros hunden og gi tydelige signaler om at det er ønsket oppførsel.
 6. Gradvis øk tiden hunden skal stå. Start med noen få sekunder, og arbeid deg oppover til lengre perioder.
 7. Hvis hunden begynner å bevege seg eller gå, kan du bruke en avbruddslyd, for eksempel et kort “nei” eller en klappring med fingrene, for å signalisere at den skal stå stille. Prøv igjen og belønn hunden når den står riktig.
 8. Repeter treningen i korte økter og varierte omgivelser. Gradvis øk avstanden mellom deg og hunden når den står for å bygge opp til å kunne stå og bli på avstand.
 9. Etter hvert som hunden blir mer erfaren og dyktigere, kan du gradvis introdusere forstyrrelser, for eksempel å kaste en leke eller bevege deg rundt hunden, for å teste hundens evne til å bli stående til tross for distraksjoner.
 10. Fortsett å trene og opprettholde ferdigheten jevnlig for å sikre at hunden opprettholder lydigheten.

Husk å bruke positiv forsterkning, belønning og ros gjennom hele treningen. Vær tålmodig og konsekvent, og tilpass tempoet til hundens individuelle behov og evner. Ved å bygge opp gradvis og belønne ønsket atferd, vil hunden din etter hvert lære å stå og bli på kommando.

Relatert: Hvorfor gjesper hunder

Hvordan lære hunden å dekke?

Å lære hunden din å “dekke”, er en nyttig ferdighet som kan brukes for å opprettholde ro og kontroll i ulike situasjoner. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du kan lære hunden din å dekke seg til:

 1. Start med å få hunden til å sitte eller stå foran deg i en avslappet posisjon.
 2. Ha noen godbiter eller belønninger klare.
 3. Ta en godbit i hånden og vis den til hunden for å få dens oppmerksomhet.
 4. Beveg hånden med godbiten forsiktig fra hundens snute og rett ned mot bakken mellom forbeina. Målet er å lede hunden til å bøye seg ned for å følge godbiten.
 5. Når hunden begynner å bøye seg ned eller legge seg ned på albuene, si tydelig og rolig “dekke” eller et annet valgt kommandoord.
 6. Belønn hunden umiddelbart når den ligger helt nede. Gi godbiten som belønning og ros hunden.
 7. Gjenta trinnene flere ganger, og sørg for å gi tydelig kommando og belønning hver gang hunden dekker seg til.
 8. Etter hvert som hunden blir mer komfortabel med bevegelsen, kan du gradvis redusere bruk av godbiter som synlig belønning og heller belønne med ros og fysisk berøring.
 9. Øv på kommandoen regelmessig i korte treningsøkter for å styrke læringen. Gradvis kan du øke vanskelighetsgraden ved å be om dekking i ulike situasjoner eller fra avstand.
 10. Variér også posisjonene der du trener hunden, for å sikre at den kan dekke seg til uansett hvor du befinner deg.

Husk å være tålmodig og positiv under treningen. Noen hunder kan lære trikset raskere enn andre, så tilpass tempoet til hundens individuelle behov. Bruk positiv forsterkning og belønnende opplevelser for å oppmuntre og styrke ønsket atferd. Hvis hunden din sliter eller har problemer med å lære trikset, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell hundetrener for veiledning.

Referanser

Om forfatteren