Hvordan børste Pomeranian

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du best kan børste en Pomeranian for å opprettholde en sunn pels og samtidig styrke båndet mellom deg og din firbente venn.

Har du en herlig Pomeranian i hjemmet ditt? Disse små, lodne vennene er ikke bare søte å se på, men de krever også spesiell pleie for å holde pelsen sunn og vakker. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du best kan børste en Pomeranian for å opprettholde en sunn pels og samtidig styrke båndet mellom deg og din firbente venn.

Hvorfor er børsting viktig for Pomeranians?

Før vi dykker inn i teknikkene for børsting, la oss først se på hvorfor det er så viktig for Pomeranians å bli børstet regelmessig. Pomeranianens pels er tykk og dobbel, noe som betyr at den har både en myk underull og et dekkende lag med lengre hår. Denne strukturen gjør dem utsatt for floker og sammenfilting, spesielt hvis pelsen ikke blir tatt vare på regelmessig. Å børste Pomeranianen din jevnlig bidrar til å fjerne løs pels, hindrer sammenfilting og forhindrer også hudirritasjoner og andre problemer som kan oppstå når pelsen negliseres.

Relatert: Røyter Pomeranian mye

Utstyr du trenger for å børste din Pomeranian

Før du begynner å børste Pomeranianen din, må du sørge for at du har riktig utstyr. Her er noen grunnleggende ting du trenger:

 1. En børste eller kam: Velg en børste eller kam som passer til Pomeranianens pels. En kombinasjonsbørste med både myke bust og stive pigger fungerer godt for å løsne floker og jevne ut pelsen.
 2. Pelspleieprodukter: Noen ganger kan det være nødvendig å bruke en balsam eller et flokeløsende middel for å gjøre det lettere å børste ut flokene, spesielt hvis Pomeranianen din har tendens til å få tette floker.
 3. Godbiter: Belønn Pomeranianen din med godbiter under børstingen for å gjøre opplevelsen mer positiv og styrke båndet mellom dere.

Trinnvis guide for å børste din Pomeranian

Nå som du har alt utstyret klart, la oss gå gjennom trinnene for å børste din Pomeranian:

 1. Forberedelse: Velg et rolig sted hvor du og Pomeranianen din kan være komfortable under børstingen. Legg gjerne ned et håndkle eller en matte for å gi Pomeranianen din et stabilt underlag å stå på.
 2. Start med å løsne floker: Begynn med å forsiktig løsne eventuelle floker eller sammenfiltrede områder i pelsen med fingrene eller en flokeløsende spray. Vær forsiktig så du ikke drar i pelsen og forårsaker ubehag for hunden din.
 3. Børst med forsiktighet: Ta børsten eller kammen og begynn å børste Pomeranianen din i retning av hårveksten. Vær spesielt forsiktig rundt sensitive områder som magen, armhulene og bak ørene. Husk å bruke korte, lette strøk for å unngå å dra i pelsen.
 4. Belønnning: Under hele børsteprosessen, ros og belønn Pomeranianen din med godbiter for å gjøre opplevelsen positiv. Dette vil ikke bare gjøre børstingen mer behagelig for hunden din, men det vil også bidra til å styrke tilliten mellom dere.
 5. Avslutt med en grundig inspeksjon: Etter at du har børstet Pomeranianen din, ta deg tid til å se nøye på pelsen og huden hans for eventuelle tegn på problemer som hudirritasjoner, flått eller lopper. Jo tidligere du oppdager slike problemer, jo lettere er de å behandle.

Relatert: Farger på Pomeranian

Valg av riktig børsteteknikk

Når du børster en Pomeranian, er det viktig å bruke riktig teknikk for å unngå å skade pelsen eller irritere huden deres. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å perfeksjonere børsteteknikken din:

 1. Bruk riktig trykk: Ikke press for hardt når du børster, da dette kan være ubehagelig for Pomeranianen din og potensielt føre til hudirritasjon. I stedet, bruk et forsiktig trykk og la børsten gjøre jobben sin.
 2. Arbeid i seksjoner: Del Pomeranianens pels inn i mindre seksjoner og børst én seksjon om gangen. Dette gjør det lettere å håndtere og reduserer sjansen for å gå glipp av floker eller knuter.
 3. Vær ekstra forsiktig rundt sensitive områder: Som nevnt tidligere, vær spesielt forsiktig når du børster rundt sensitive områder som magen, armhulene og bak ørene. Disse områdene er mer utsatt for ubehag, så vær ekstra forsiktig når du arbeider i disse områdene.
 4. Bruk en kam for å løsne tette floker: Hvis du kommer over en spesielt tett floke som børsten ikke klarer å løsne, kan det være lurt å bruke en spesiell flokekam for å forsiktig løsne den. Ikke dra eller riv i floken, da dette kan forårsake smerte eller skade.
 5. Børst i retning av hårveksten: For å unngå å trekke i pelsen eller forårsake ubehag, sørg for å alltid børste i retning av hårveksten. Dette bidrar til å glatte ut pelsen og forhindre at den blir sammenfiltret.

Relatert: Oppdragelse av Pomeranian valp

Hyppighet og vedlikehold

Hvor ofte du børster Pomeranianen din, avhenger av flere faktorer, inkludert lengden og tettheten av pelsen deres, samt deres aktivitetsnivå og miljø. Generelt sett anbefales det å børste en Pomeranian flere ganger i uken for å opprettholde en sunn og vakker pels. Hvis Pomeranianen din tilbringer mye tid utendørs eller er spesielt aktiv, kan det være nødvendig med hyppigere børsting for å fjerne eventuelle smuss eller rusk som har samlet seg i pelsen deres.

I tillegg til regelmessig børsting, er det også viktig å sørge for at Pomeranianen din får regelmessige bad for å holde pelsen ren og sunn. Velg en mild hundeshampo som er skånsom mot huden deres, og sørg for å grundig skylle ut all såpe for å unngå irritasjon.

Spesifikke pleiebehov for Pomeranianens pels

Pomeranianer har en spesiell type pels som krever spesifikk pleie for å holde den sunn og vakker. Her er noen ekstra tips og triks for å møte de spesifikke behovene til Pomeranianens pels:

 1. Pelsstruktur: På grunn av Pomeranianens doble pelslag, er det viktig å børste grundig gjennom begge lagene for å unngå sammenfilting og floker. Start med å børste gjennom underullen forsiktig før du går videre til det ytre laget av lengre hår.
 2. Poter og hale: Ikke glem å gi spesiell oppmerksomhet til Pomeranianens poter og hale. Disse områdene kan samle seg smuss og rusk, spesielt hvis Pomeranianen din liker å utforske utendørs. Bruk en liten børste eller kam for å forsiktig børste gjennom pelsen på potene og rundt halen for å fjerne eventuelle partikler som har samlet seg der.
 3. Trimming: I tillegg til regelmessig børsting, kan det også være nødvendig å trimme Pomeranianens pels fra tid til annen for å holde den i god stand. Spesielt områder som potene, rundt øynene og bak ørene kan trenge litt ekstra trimming for å unngå at pelsen blir for lang og forvirret.
 4. Profesjonell pleie: Noen ganger kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell groomer for å holde Pomeranianens pels i topp stand. En groomer vil ha ekspertisen og det riktige utstyret for å gi Pomeranianen din en grundig og profesjonell pleiebehandling.

Relatert: Pomeranian husky valp

Børsting som en del av en helhetlig pleierutine

Mens børsting er en viktig del av å holde Pomeranianens pels sunn og vakker, er det også viktig å huske på andre aspekter av deres pleierutine. Her er noen andre ting du kan gjøre for å sikre at din Pomeranian forblir frisk og lykkelig:

 1. Balansert kosthold: Sørg for at Pomeranianen din får et balansert kosthold som er rikt på næringsstoffer som er viktige for sunn hud og pels. Velg høykvalitets hundefôr som er formulert for små raser som Pomeranianer, og unngå å gi dem for mye menneskemat eller godbiter som kan påvirke deres helse negativt.
 2. Regelmessig mosjon: Gi Pomeranianen din regelmessig mosjon for å opprettholde deres generelle helse og trivsel. Dette kan inkludere korte turer rundt nabolaget, lek i hagen eller til og med en tur til hundeparken for å sosialisere seg med andre hunder.
 3. Regelmessige veterinærbesøk: Ta Pomeranianen din til regelmessige veterinærkontroller for å sikre at de er i god helse og for å fange eventuelle helseproblemer tidlig. Veterinæren din kan også gi deg råd om eventuelle spesifikke pleiebehov basert på Pomeranianens individuelle helsestatus.

Avsluttende tanker

Å børste en Pomeranian er ikke bare en nødvendig del av deres pleierutine, men det kan også være en flott måte å tilbringe kvalitetstid sammen med din firbente venn. Ved å følge de riktige teknikkene og bruke riktig utstyr, kan du bidra til å holde Pomeranianens pels sunn og vakker, samtidig som du styrker båndet mellom dere.

Ta deg tid til å børste Pomeranianen din regelmessig, og vær alltid oppmerksom på eventuelle endringer i pelsen eller huden deres som kan indikere et underliggende helseproblem. Ved å være oppmerksom og omsorgsfull, kan du hjelpe din Pomeranian med å leve et lykkelig og sunt liv.

Referanser

 1. “Pomeranian Grooming Tips” – American Kennel Club. https://www.akc.org/expert-advice/health/pomeranian-grooming-tips/
 2. “Grooming Your Pomeranian” – Pomeranian Club of Canada. http://pomeranianclubofcanada.ca/grooming-your-pomeranian/
 3. “How to Groom a Pomeranian” – The Happy Puppy Site. https://thehappypuppysite.com/grooming-a-pomeranian/

Om forfatteren