Behandling av sopp i øret hos hund

Her får du noen generelle retningslinjer når det gjelder behandling av sopp i øret hos hunder. Lær mer om behandling av sopp i øret hos hund.

Lokal infeksjon behandles med soppdrepende midler i form av sjampo, øredråper og salver (Nalahealth.dog)

Hvordan bli kvitt sopp på hunden?

Når det gjelder å bli kvitt sopp på hunden, er det viktig å oppsøke en veterinær for en nøyaktig diagnose og behandlingsplan. Soppinfeksjoner kan være forårsaket av forskjellige typer sopp, og behandlingen kan variere avhengig av den spesifikke typen soppinfeksjon og alvorlighetsgraden.

Veterinæren vil vanligvis undersøke hunden og ta prøver for å identifisere hvilken type sopp som forårsaker infeksjonen. Basert på resultatene kan veterinæren anbefale passende behandlingstiltak. Her er noen vanlige behandlingsmetoder for soppinfeksjoner hos hunder:

 1. Antifungal medisiner: Veterinæren kan foreskrive orale antifungal medisiner som tabletter eller kapsler. Disse medisinene bekjemper soppinfeksjonen innenfra.
 2. Topikale antifungal medisiner: I tillegg til orale medisiner kan veterinæren anbefale bruk av antifungal salver, krem eller sjampo for å behandle soppinfeksjonen eksternt. Disse medisinene påføres direkte på de berørte områdene.
 3. Rengjøring og hygiene: I noen tilfeller kan det være nødvendig å rengjøre og behandle de berørte områdene regelmessig for å fjerne sopp og holde infeksjonen under kontroll. Veterinæren kan gi veiledning om riktig rengjøringsteknikk og anbefale egnet rengjøringsløsning.
 4. Miljøbehandling: Soppinfeksjoner kan være smittsomme, og det kan være nødvendig å desinfisere hundens miljø, for eksempel sengetøy, tepper eller andre gjenstander som kan ha blitt kontaminert. Veterinæren kan gi deg veiledning om hvordan du best kan håndtere dette.

Det er viktig å følge veterinærens instruksjoner nøye og fullføre hele behandlingsforløpet, selv om symptomene forsvinner tidligere. Dette hjelper til med å sikre at infeksjonen blir fullstendig eliminert og ikke kommer tilbake.

Husk at behandlingen kan variere avhengig av den spesifikke soppinfeksjonen, så det er viktig å få veiledning fra en veterinær for å sikre riktig diagnose og behandling av din hunds tilstand.

Relatert: Blod i urinen hos gammel hund

Hvordan rense ørene til hunden?

Rensing av hundens ører er en viktig del av ørepleien og kan bidra til å forebygge infeksjoner og opprettholde god ørehelse. Her er en generell veiledning for å rense hundens ører:

 1. Få riktig utstyr: Skaff deg en ørerensløsning som er anbefalt av veterinæren din. Unngå å bruke alkoholbaserte løsninger eller rengjøringsmidler beregnet på mennesker, da disse kan irritere hundens ører. Du trenger også bomullsdotter eller en ren klut.
 2. Lag en rolig og komfortabel atmosfære: Finn et rolig sted hvor du kan rense hundens ører uten forstyrrelser. Det kan være lurt å ha noen godbiter eller belønninger tilgjengelig for å belønne hunden etterpå.
 3. Inspeksjon: Før du begynner rensingen, inspiser ørene nøye for å se etter tegn på betennelse, rødhet, hevelse, utflod eller ubehag. Hvis du legger merke til noe unormalt, bør du kontakte veterinæren din før du fortsetter med rensingen.
 4. Påfør ørerensløsningen: Følg instruksjonene fra veterinæren eller produsenten av ørerensløsningen. Vanligvis skal du fylle øregangen med et par dråper løsningen og massere basen av øret forsiktig i noen sekunder. Dette hjelper til med å løsne voks og smuss.
 5. Rengjøring: Bruk en bomullsdott eller en ren klut til forsiktig å tørke bort overflødig ørerensløsning, voks og smuss fra øret. Vær forsiktig og unngå å stikke noe inn i øregangen, da dette kan skade hunden. Bruk kun det som er synlig utenfor øret.
 6. Belønning: Etter at du har renset hundens ører, belønn den med ros og en godbit for å gjøre opplevelsen positiv. Dette hjelper hunden med å assosiere ørerensing med noe hyggelig.

Husk at ikke alle hunder tolererer ørerensing godt, spesielt hvis de allerede har øreproblemer eller har hatt dårlige erfaringer tidligere. Hvis hunden din viser tegn til ubehag, smerte eller aggresjon under rensingen, bør du oppsøke veterinæren for profesjonell hjelp.

Det er også viktig å merke seg at noen hunderaser med lange ører, som Basset Hounds eller Cocker Spaniels, kan være mer utsatt for øreproblemer. Disse rasene kan kreve hyppigere og mer grundig ørepleie.

Symptomer på sopp i øret hos hund

Symptomer på soppinfeksjon i øret hos hunder kan variere, og det er viktig å merke seg at symptomene kan overlappe med andre øreproblemer. Hvis du mistenker at hunden din har en soppinfeksjon i øret, er det best å oppsøke veterinær for en nøyaktig diagnose. Her er noen vanlige symptomer på sopp i øret hos hunder:

 1. Ørekløe: Hunden kan klø seg mye rundt ørene eller gni hodet mot møbler eller gulvet. Kløe er vanligvis et av de første tegnene på øreproblemer.
 2. Ørevoks: En soppinfeksjon kan føre til overproduksjon av ørevoks. Voksen kan være tykk, mørk og ha en karakteristisk lukt.
 3. Rødhet og hevelse: Infeksjonen kan forårsake rødhet og hevelse i øret, spesielt i øregangen. Du kan legge merke til at hundens øre blir betent og ser ømt ut.
 4. Øreutflod: Soppinfeksjon kan føre til utflod fra øret. Utfloden kan være gulaktig, grønnaktig eller brungul i farge og ha en uvanlig lukt.
 5. Ørekanalobstruksjon: Soppinfeksjon kan føre til dannelse av soppklumper eller plakk som kan blokkere øregangen. Dette kan forårsake nedsatt hørsel og ubehag for hunden.
 6. Smerter: Hunden kan vise tegn på smerte eller ubehag når ørene berøres eller håndteres. Den kan vise tegn på ubehag når du prøver å undersøke eller rengjøre ørene.

Det er viktig å merke seg at disse symptomene også kan være forbundet med andre øreproblemer, som øremidd eller bakterielle infeksjoner. En veterinær vil kunne foreta en grundig undersøkelse og ta prøver for å identifisere årsaken til symptomene og gi riktig diagnose. Dette vil hjelpe veterinæren med å foreskrive riktig behandling for hundens spesifikke tilstand.

Behandling av sopp i øret hos hund

Her får du noen generelle retningslinjer når det gjelder behandling av sopp i øret hos hunder.

Soppinfeksjoner i øret hos hunder er ganske vanlige og kan være ubehagelige for kjæledyret ditt. Det er viktig å oppsøke en veterinær for en nøyaktig diagnose og behandlingsplan, da det kan være flere typer soppinfeksjoner, og behandlingen kan variere avhengig av hvilken type sopp det dreier seg om.

Veterinæren vil sannsynligvis undersøke hundens ører og ta en prøve for å identifisere typen sopp som forårsaker infeksjonen. Basert på resultatene kan veterinæren anbefale behandling i form av øredråper eller salver som inneholder soppdrepende medisiner. Du vil sannsynligvis bli instruert om hvordan du bruker medisinene riktig og hvor ofte du skal bruke dem.

Det er viktig å følge veterinærens instruksjoner nøye og fullføre hele behandlingsforløpet, selv om symptomene forsvinner tidligere. Dette bidrar til å sikre at infeksjonen blir fullstendig eliminert og ikke kommer tilbake.

I tillegg til medisinsk behandling kan veterinæren også anbefale rengjøring av hundens ører for å fjerne overflødig voks og smuss som kan bidra til å opprettholde infeksjonen. Du kan få veiledning om riktig rengjøringsteknikk og hvilke produkter som er trygge å bruke.

Husk at det er viktig å konsultere en veterinær for å få riktig diagnose og behandling av soppinfeksjoner i øret hos hunder. De vil kunne gi deg de beste rådene basert på hundens individuelle behov.

Kan man bruke Canesten på hund?

Canesten er et medikament som er laget for bruk hos mennesker for å behandle soppinfeksjoner. Det er viktig å merke seg at Canesten eller andre menneskelige medisiner ikke bør brukes på hunder uten først å ha konsultert en veterinær. Bruk av medisiner som ikke er spesifikt formulert for dyrebruk kan være farlig eller ineffektivt.

Hunder har forskjellige fysiologiske og metabolske behov enn mennesker, og medisiner som er trygge og effektive for mennesker, kan være giftige eller forårsake bivirkninger hos hunder. Veterinæren din vil kunne vurdere hundens spesifikke tilstand, utføre nødvendige tester og foreskrive et passende behandlingsregime basert på en veterinærmedisin som er egnet for hunden.

For å behandle en soppinfeksjon i hundens øre eller andre deler av kroppen, er det best å oppsøke en veterinær. Veterinæren vil kunne gi deg råd om passende medikamenter og behandlingsmetoder som er trygge og effektive for din hund.

Referanser

Om forfatteren